Magyar Web 2.0

Ez a rovat magyar web 2.0 oldalakat és mash upokat gyűjt egybe. Az értékelés leginkább a hasznosság és a használhatóság alapján folyik, noha sok web2 projekt inkább a hagyományos értelemben vett műtárgyak kategórájába tartozna (a használati helyett), ami egész más értékelési rendszert követelne.

Propeller

*****

Képernyőkép-Belföld - Propeller - Mozilla Firefox 3 Beta 5.png

Hír- és blogpostgyűjtő és közösségi értékelő, csak valahogy nem akar működni (nem lehet pl. beküldeni anyagokat, mert nem küld érvényesítő levelet). Ráadásul csak a nagy szájtok híreit gyűjti. Kár, mert még mindig nincs rendes blogpost áttekintő oldalunk. Főleg blogpostokat találhatunk, egyelőre jókat, és a nagy versenytársakkal ellentétben kellemesebb a szemnek a magaznios formájú kezdőlap. Természetesen – hiszen a társasági oldalak Mekkája vagyunk – van benne ismerkedős funkció is.

Hosszabban értékeljük a Felpörgetve - Propeller.hu című írásunkban.


Remember The Milk

****

Picture 5.jpg

Feladatkezelő, talán a legjobb a sok közül. Amit tud: cimkék, projektek (folder), megjegyzések a feladatokhoz, megosztás másokkal és szinkronizálás google-calendarral - és amiért ide kerülhetett, magyarul is. Csapatmunkához nagyon jó. Az egyetlen hiánya a hiearchikus feladatkezelés (feladat alá tartozó részfeladatok pl), de az helyettesíthethő a megjegyzésekkel.

Aki hajandó kicsit tanulni is, hihetetlen hatékonyan dolgozhat a billentyűzetkombinációkkal. 


Day.hu - programajánló

****

Picture 2.png

Programajánló oldal, ahol a felhasználók szabadon oszthatják meg programajánlataikat, illetve jelezhetik, ha elmennek rá (és másokéra természetesen). A közösségi apróságok se hiányoznak, úgymint blogba illeszthető gombok, térkép ésatöbbi.

Így, hogy a nagy programszervezők még nem fedezték fel, egész civil képet mutat. Akit lázba hoz az ilyesmi vagy örökmozgó, biztos szeretni fogja. Persze pelikán (magát evő kannibál) projekt, ugyanis egyik legnagyobb konkurensének a logója van a balfelső sarokban. 


Mit mondanak?

***

Picture 4.jpg

Híreket párosít blogpostokkal, ígéretes kísérlet, de valahogy nem az igazi... Kellene még dolgozni a postok relevanicáján, és egyáltalán, a kimelt híreken. És talán lehetne felhasználói hozzájárulásról is gondoskodni, értékelés vagy egyéb formájában.


Budapest Explorer

***

Képernyőkép-Budapest Explorer - Mozilla Firefox 3 Beta 5.png

Budapesti vendégltóipari egységek gyűjője. Hogy szabatosan fogalmazzak. Lehet kommentelni, beküldeni stb. Használó alig akad. A dizájn nem követi a web 2.0 trendeket.


Mommo

**

Mikroblog, de több akar lenni a twitternél (képeket is lehet postolni), amiből az lett, hogy szánalmas popsikat és melleket küld be az a néhány felhasználó, akit érdekel a dolog. Kár, mert így egyetlen geek se fogja használni.

De a Mommo jó példa arra, hogy attól, mert máshol megy valami, a magyar pusztán még nem biztos, hogy sikeres lesz a másolata.


Csiriplinker

**

Képernyőkép-CsiripLinker - Mozilla Firefox 3 Beta 5.png

Apróság, bár szerintem megelőzte az angol verziót: összeszedi azokat (magyar) a twitteres postokat, amikben link van. Haszontalan, életképtelen, de referenciamunkának kitűnő.


Realio

**

Képernyőkép-Ingatlan statisztika - Mozilla Firefox 3 Beta 5.png

Ingatlanárak hőtérképen. beágyazható etc. Hogy követik-e a változásokat, nem tudni. A haszontalan mash-upok díszpéldánya (lásd még: csiriplinker).


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.