A kábeles szolgáltatók is tiltakoznak az internetadó ellen

isite

A több mint 400 kábeles távközlési szolgáltatót, köztük több mint száz internet-szolgáltatót képviselő kábeltelevíziós szakmai érdekképviseleti szövetségek elfogadhatatlannak tartják azt a törvényjavaslatot, amely adójellegű kulturális járulékkal sújtaná az internet-szolgáltatást és a digitális műsorvevő készülékeket (set-top-boxokat).
A hazai háztartások mintegy háromnegyedét elérő kábeltelevíziós hálózatok az elmúlt években százmilliárdos nagyságrendű beruházások révén olyan korszerű elektronikus hírközlési infrastruktúrát építettek ki, amely alapvető szerepet tölt be az ország információtechnológiai modernizálásában, a lakosság digitális szolgáltatásokkal való ellátásában. A deklarált kormányzati modernizációs törekvésekkel összhangban a kábelhálózatok eddig is kiemelt szerepet játszottak a szélessávú internetezés meghonosításában és sokak számára elérhetővé tételében, most pedig vezető szerepet vállalnak a digitális televíziózás bevezetésében.

A Magyar Kábelkommunikációs Szövetség illetve a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség megdöbbenve értesült arról, hogy éppen az elektronikus befogadás európai évében, bármiféle előzetes szakmai egyeztetést nélkülözve, a Parlament költségvetési bizottsága olyan javaslatot fogadott el, amely a digitális írástudatlanság leküzdésének segítése helyett valójában hátráltatná azt, hogy a lakosság minél szélesebb körben hozzájuthasson az esélyegyenlőséget és magasabb életminőséget biztosító technológiai újításokhoz.

Az információs társadalom fejlesztése és kiszélesítése iránt elkötelezett kábeles szolgáltatók abban bíznak, hogy a parlamenti képviselők is belátják: a digitális írástudás elterjesztése, a korszerű elektronikus szolgáltatások elérhetővé tétele az ország és az egész társadalom közös érdeke. Ezt a célt pedig semmilyen módon nem szolgálja további információtechnológiai járulékok és adók kivetése.


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.