Magyar billentyű az iPhone-hoz

isite

Szeptember 12-én megérkezett az új iPhone-szoftver, amely egy kicsit megtanítja magyarul az Apple-mobilt. A készüléken a menü nyelve továbbra is angol, de a 2.1-es firmware telepítése után be lehet rajta kapcsolni egy

magyar billenytűzetet, amelyen már az eddig hiányzó ő és ű betűk is elérhetők, illetve a magyar dátumformátumot.

A részleges magyarítás után a folyamatos szövegbevitel is könnyebb a készüléken, mivel az átállással az angol nylevű T9 szövegbevitel kikapcsol. Az iPhone ezek után már csak az addig eltanult szavakat ajánlja fel gyors bevitelre, de nem hozakodik elő folyton a beírt magyar szavakhoz hasonló angol javalatokkal. Mivel a gépelés során a felajánlott szavakat a szóköz lenyomásával lehetett elfogadni, elutasítani pedig nehezebben (mindig a javasolt szó mellett volt a szövegben az erre szolgáló, apró x ikon), a T9 könnyen teleszemetelte az írást: például a "nem" szó helyett tipikusan a "men" (férfiak), a hogy szó helyett pedig a "high" (magas) szót próbálta beszúrni a szövegbe.

A 2.1-es firmware orvosolta a mobil egyik egyszerű, de igen súlyos biztonsági hibáját is, amely lehetővé tette, hogy gyorstárcsázás opcióval a biztonsági kóddal lezárt mobilon is bárki előhívja a kedvenc számok listáján, és ezen keresztül akár a webböngészőt vagy a levelezést. A frissítés emellett egy sor működési rendellenességet hivatott megszüntetni. Steve Jobs előzetes bejelentése szerint az iPhone az új szoftverrel többek közt stabilabban kezeli a hívásokat, kevesebbszer fagynak le rajta bizonyos alkalmazások, sok funkciója gyorsabban működik és hosszabb az egy feltöltéssel elérhető üzemideje is. 

Ránk tukmálják a 8-as iTunes-t

Az iPhone szoftverét csak a legújabb, iTunes 8 kliensszoftverrel lehet frissíteni, ezért először azt kell letölteni és telepíteni, majd rajta keresztül frissíthető a számítógépre csatlakoztatott telefon. Ez a kényszer a hazai felhasználók szempontjából feleslegesen növeli meg az iPhone-frissítés időtartamát, mivel leglátványosabb új funkciója, a felhasználó ízlésének megfelelő zeneszámokat ajánló Genius modul Magyarországról nem használható, és az új kliens jobban igénybe veszi a számítógép erőforrásait, mint elődje.

Aki nem akar firmware-t frissíteni, már találhat az iPhone problémára barkács megoldást is.


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.