Fejlett zene-, könyv-, filmajánlás a GetGlue-val

balzso

http://getglue.com/home
Az AdaptiveBlue körülbelül egy éve indította el Glue néven futó szolgáltatását, mely akkor még böngésző kiegészítőként volt csupán használható. Az alapötlet az volt, hogy megmutassa a felhasználó ismerősei (például a Facebookos és Twitteres haverok) mit gondolnak a böngészés közben felfedezett filmekről, sorozatokról, zenészekről, albumokról és hasonlókról.

Az elmúlt évben a Glue a Firefox mellett az Internet Explorer kiegészítőjeként is elérhetővé vált és a fejlesztések során bővült olyan szolgáltatásokkal is, mint például a az ajánlások megosztása olyan neves honlapokon, mint az Amazon, vagy a Google Books. Ma az AdaptiveBlue bejelentette a GetGlue.com elindítását, ahol egy személyre szabott listaként a korábban kedveltként felvitt és ajánlott tartalmak függvényében az oldal tippeket ad további filmekre, zenékre, amik elnyehetik a felhasználó tetszését. Emellett folymatosan megjeleníti, hogy a regisztrált ismerősök jelenleg mit olvasnak/néznek/hallgatnak.

Vagyis olyan ez, mintha egy Molyhoz hasonló közösségi ajánló-oldalt kiterjesztenének mindenre ami egy homo sapiens sapienst érdekelhet. Az oldal készítői így promotálják magukat:


Javaslatok, Címkék, Guruk

A GetGlue.comra való első belépéskor a felhasználónak ki kell választania néhány filmet könyvet és miegymást, amit kedvel. Ezek alapján fog Glue a képet alkotni arról, hogy milyen jellegű műveket érdemes javasonia a usernek.

Ha a felhasználó értékelt néhány alkotást az egyes kategóriákban, eszerint a besorolás szerint is  szűkítheti az ajánlások körét. Továbbá az oldalon is látható, hogy mik az ismerősök aktuális kedvencei valamint, hogy mi a menő a  GetGlue.com-on. Az egyes művek értékelésével (szeret vagy nem szeret :)) a javaslatok egyre pontosabban képezik le a user gusztusát. Ráadásul, ha egy Glue-barát oldalra téved a kedves netező, az itt leírt komment vagy értékelés bekerül a Glue-profilba és a felhasználó ízlésének egyre inkább megfelelő ajánlatok érkeznek a szabadidőben megnézendő filmek és zenék és hasonlók tekintetében.

Egy idő után, ha a felhasználó elég sok elemet értékelt, az egyes kategóriák szerint címkéket kap (film-őrült, zene-mániás stb.) Címkéket még kommenteléssel és más felhasználók profiljának meglátogatásával is lehet szerezni.

http://getglue.com/home

Ha egy user nagy rajongója és "szakértője" egy témának, elnyerheti a "Guru" címet. Viszont egy adott zenei műfajnak, filmcsoportnak stb. csak egyetlen Guru-ja lehet, ami ad egy egészséges versenyhelyzetet, így némi ösztönzést is az aktívitásra az oldalon.

A különböző adatbázis-oldalak (imdb) javaslatainak gyengeségein felülemelkedve (túl nagy kategóriákban gondolkoznak), a Glue egy jól használható oldal arra, hogy segítsen kiválasztani, mit érdemes megnézni, elolvasni, meghallgatni. A sok értékelés miatt egyre szűkebb és szűkebb kategórákban képes ajánlásokat tenni, így egyre pontosabban képezi le a felhasználó ízlésvilágát. Emellett a közösségi és kompetitív szolgáltatásai révén egy érdekes és izgalmas szolgáltatás, amihez egy letisztult, jól átlátható kinézet is társul. Szóval, ha nincs tipp a hétvégére,megéri a Glue-hoz fordulni.


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.