Közösségi oldalak zenekeresői

balzso

A közösségi oldalak (Facebook, Myspace) és a YouTube megjelenésével egy zene meghallgatása sokkal egyszerűbbé vált. Elég csak a kívánt dal címét beütni és már hallgatható is a dal, vagy nézhető annak videóklippje. Ugyanakkor, e szolgáltatások egyenként nem fednek le minden igényt, de együttes kínálatuk van olyan széles, hogy szinte bármit megtaláljon rajta a kedves internetező. Ahhoz, hogy ne kelljen egyenként kutakodni a népszerű közösségi oldalakon különféle keresők indexelik a közösségi médiát. Ezek közül a Meuzer és a GrooveShark fog
bemutatásra kerülni.

A Meuzer sok tekintetben hasonló a GrooveShark nevű szolgáltatáshoz, hiszen mindkettő a közösségi média zenemegosztásai segítségével keres zenét vagy videót, és mindkettő fő célja, hogy másokkal is meg lehessen azokat osztani. A Meuzer a Facebookon való megosztást, míg a GrooveShark URL cím létrehozásával főként a Twittereseket célozza, vagy saját kis widget segítségével blogon, Tumblrön teszi lehetővé a zene linkelését. Mindkettőben létre lehet hozni saját számlistát és mindkettőben csoportosítva vannak a zenék műfaj alapján. Mi akkor a különbség?

Elsődlegesen a dizájn tekintetében adódik eltérés. Egy Mashable-ön található cikk dizájnbeli fejlesztést javasol a Meuzernek míg jónak találja a GrooveShark küllemét. Ugyanakkor véleményem szerint a külcsíny nem minden. Tényleg szebb a cápás zenekereső kinézete, de számomra a Meuzer felülete sokkal praktikusabb és könnyebben kezelhető. A Meuzer csak Facebookra koncentrál és a Facebook-fiókkal klehet bejelentkezni, a Grooveshark viszont más oldalakra is lehetővé teszi zenék megosztását.

 

 

 


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.