2 megoldás a Zümm és a Twitter szinkronizálására

balzso

Google Buzz logoA Google Zümmbe integrálható funkció a Twitter, vagyis, ha valamit kiírunk Twitterre, az megjelenik Az angolul "Buzz-nak" nevezett szolgáltatás üzenőfalán. Ugyanakkor a dolog fordítottja nem elérhető a Gmailbe integrált mikroblogon keresztül: vagyis a Buzz-ra kiír szövegek nem jelennek meg Twitteren, valamint nem lehet a kiírásokra a kismadara mikroblogon keresztül reagálni. Persze ezt a piaci rést kihasználva több új, külső alkalmazás jött létre a probléma első felének megoldására, vagyis a Zümm és a Twitter egyeztetésére. Ezekből kettő bemutatása következik.

1. Buzz2Twitter

Az első alkalmazás a Reader2Twitter (egy Google Olvasóbeli megosztásokat a Twitterrel szinkronizáló megoldás) alkotóinak keze munkája. A Zümm és Twitter összehangolására specializálódott Buzz2Twitter a pubsubhubbub protokolt használja, így a két alkalmazás között a szinkronizálás valós időben történik. Ugyanakkor a gyakorlatban némi késés tapasztalható.

Buzz2Twitter további szolgáltatásai között a bit.ly-fiók integrációból adódó linkrövidítés és a szinkronizált csivitek szerkeszthetőségét érdemes még megemlíteni.

buzz2twitter

2. Buzz Can Tweet

A második szolgáltatás a Buzz Can Tweet, ami némileg eltér a Buzz2Twittertől. Ahelyett, hogy a szó szerinti üzenetet szinkronizálná a Twitterrel, a Buzz Can Tweet egy, a Zümmben megírt üzenetre mutató linket ír ki a Twitterre. Ez a megoldás kifejezetten hasznos akko, ha a Zümmre kiírt üzenet átlépi a Twitter 140 karakteres határát. Főként azoknak lehet hasznos, akik előnyben részesítik a Twitterrel szemben a Google mikroblogját.

A bit.ly-integráció mellett a Buzz Can Tweet képes többek között szelektálni a Zümmök között és ha a felhasználó beállítja, akkor csak a #twitter kulcsszóval ellátott üzeneteket közvetíti a Twitter-fiók felé. Valamint beállítható az is, hogy csak a 140 karakter feletti szövegek esetén adjon csak linket a Zümm-bejegyzéshez.

 

A jövőben várhatóan a Google Zümm csapata integrálni fogja a Twittert a szolgáltatásba, de jelenleg még a hibajavítás és a kinézet kialakítása a legfőbb gondja a nemrég indult szolgáltatás készítőinek.


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.