A YouTube szöge az IE6 koporsójába

balzso

IE6Ha egy teljes ország is javasolja a váltást, akkor tényleg itt a vég az Internet Explorer 6 számára. Ha ez sem elég a váltáshoz, akkor talán inspiráló hatású lehet az egyik legnépszerűbb videómegosztó oldal, a YouTube IE6-ra vonatkozó támogatásának megszűnése.

Google tulajdonában lévő és a világ egyik legnépszerűbb videónézőjének tartott oldal március 13-ától kezdődően (2 héttel a Google Docs hasonló lépése után) megszünteti az IE6-támogatást. Vagyis az újabb fejlesztéseknél nem fogják figyelembe venni az ilyen és ehhez hasonló elavult böngészők különleges igényeit.

Az Explorer 6.  kiadása 2001. augusztusában jelent meg, mellékelve a Windows XP-hez és tavaly decemberben is a webböngészők 60%-a ilyen verziójú volt. 

A Microsoft mindent megpróbál a felhasználók frissítésre öszötkélése érdekében, de még jelenleg is 20%-ra tehető a böngésző tortából az a szelet, melyet a 6-os hasít ki magának. Szerencsére némi biztatásul szolgálhat, hogy az Explorer-használók között már egy ideje az új, 8-as változat népszerűbbnek számít a régebbiekkel szemben.

youtube_older_browsers.png 

A Google szerint az IE6-ot vagy hasonlóan régi (Firefox 3 előtti, Chrome 4-et és Safari 3-at megelőző verziókat) használó internetezők továbbra is nézhetnek videókat az oldalon, de kéthetente megjelenik majd egy üzenet, ami az újabb típusú böngészőkre váltást szorgalmazza. A figyelmeztetésben 5 böngészőt is feljánl a felhasználónak a Google.

Talán az ilyen üzenetek megjelenése előlegez valami fejlesztést a YouTube háza táján. Reméljük, hogy a hasonló figyelmeztetések hatására megszűnhet a weblapkészítők állandó idegeskedése amiatt, hogy a sokak által használt, de elavult böngészőkben rosszul vagy másként jelennek meg az általuk tervezett oldalak.


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.