A YouTube pénzt termel minden hetedik videó után

balzso

A YouTube jó úton halad afelé, hogy a nem túl távoli jövőben profitot is termeljen üzemeltetőinek. A tulajdonos Google ismételgette ezt a harmadik negyedéves könyvelések alapján. Amellett, hogy mindez jól is hangzik, még számokkal is alátámasztható.

A YouTube már pénzt csinál kb. egymilliárd videónézésből hetente. Az elmúlt héten azt tette közzé a videómegosztó portál, hogy napi 1 milliárd kíváncsi tekintetet szolgál ki naponta, ami azt jelenti, hogy az oldal pénz termel minden hetedik videónézésből.

A cég azt is hozzáfűzte, hogy az AdAge nevű hirdetésekkel foglalkozó cég (amelyik az 50 legnagyobb hirdető 90%-át tudhatja magáénak) szolgáltat reklámokat a YouTube-on. A hirdetések 90%-a az Egyesült Államokból érkezik és kisebb, ugyanakkor pénzügyileg nem elhanyagolandó része pedig a világ többi tájáról. Google azt is megjegyezte, hogy a YouTube (a kívánt videó előtt megjelenő) hirdetési formája még csak most indult el, és komoly potenciálokkal és kihasználatlan hirdetéshelyekkel szolgálhat a leendő hirdetőknek.

Valamint a Warner Music-kal megtámogatva, a 'Tube magáénak tudhatja a négy legnagyobb lemezkiadót is. A YouTube tehát a jövőben a pénzt remélhet az iTunes és az Amazon MP3 árudájából is, mint "termékkóstoltató".

Korábban a CNET rávilágított, hogy a Google ügyvezető igazgatója, Eric Schmidt azt mondta, hogy cége 1 milliárd dollár prémiumot fizetett, amikor 2006-ban megvásárolta a YouTube-ot (1,65 milliárdért). A keresőóriásnál már régóta törik a fejüket azon, hogyan lehetne pénzt keresni a világ egyik legdinamikusabban növekvő internetes szolgáltatásából. Úgy néz ki, már egyre közelebb a megoldás arra, hogy a YouTube ne csak veszteséget termeljen. Igaz, 3 év fejtörés kellett a képlet megalkotásához.


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.