Ingyenes rendszerindulás-segítő - Soluto

balzso

A legtöbb számítógép-felhasználó szeretné, ha PC-je olyan gyorsan indulna el, amennyire csak lehetséges. Sajnálatos módon a gyors bootolásnak sokszor keresztbe tesznek bizonyos programok, amik együtt indulnak az operációs rendszerrel, így lassítva a gép elindulásának folyamatát. Az egyik megoldás, ha sosem kapcsoljuk ki számítógépünket, inkább hibernáljuk vagy készenlétbe helyezzük. De ez nem oldja meg a problémát, csupán megkerüli azt.

Legjobb mód, amivel a PC bootidején javítani lehet, ha letiltunk pár programot, ami induláskor betöltődik. Erre a Start menü "Futtatás" opciójába írt, "msconfig" paranccsal nyílik lehetőségünk, ami a rendszerkonfigurációs beállításokat hívja elő.

msconfig

Itt "ki lehet lőni" bármelyik programot, de arra, hogy a felsoroltakból  mire van szükség, nem kapunk választ. Így bármikor megeshet, hogy olyan program indulását akadályozzuk meg, ami létfontosságú lehet Windows-unk számára. De erre is született már alkalmazás: a Soluto, aminek segítségével meghatározhatjuk, hogy az indításkor betöltődő szolgáltatások közül melyek hasznosak és melyek feleslegesek.

A Soluto ingyenes program, Windows platformra. Telepítése után számítógépünkkel együtt bootol, méri az elindításhoz szükséges időt, valamit az egyes betöltődő komponensek részidejét. Ezekből hoz létre egy analízist, ahol elkülöníti egymástól a rendszerszintű programokat, melyeket szürkével jelöl és szükségesnek ítél meg, a narancssárga színű, opcionális szoftvereket, melyek hatástalanítását javasolja, de  csak tapasztalt felhasználók számára, valamint a zöld színnel indikáltat, amellyel jelölt programokat a felhasználó nyugodtan eltávolíthat az indítási listájáról.

soluto

Mindhárom szekcióban szereplő szoftverekről részletes, angol nyelvű tájékozatatást nyújt, melyből informálódni lehet, hogy mire szolgál és miért fontos az adott program. A zöld és a narancssárga szekcióban pedig lehetővé teszi, hogy az egyes programokat letiltsuk az indulási listáról, vagy időzítsük későbbre betöltődésüket.

szélessáv 

Ha letiltunk egy programot az indulási listáról, egy újabb szakasz jön létre, mely az indulási listáról eltávolított szoftvereket tartalmazza. Következő újrainduláskor a Soluto újfent leméri a számítógép boot-idejét és eltárolja a korábbiakkal együtt. Így lehetőség nyílik ezen idők összevetésére, meg lehet nézni mennyit sikerült javítani a PC bekapcsolásától számított várakozási időn.

szélessáv 

Összességében a Soluto egy igényesen kivitelezett, könnyen kezelhető, hasznos program, mely megkímélheti a Windows-PC-k  felhasználóját a számítógépe indításának lassúságából eredő idegeskedétől. Mivel átlátható felületű és sok tájékoztatást nyújt használója számára, sokkal előnyösebb, mint más, bonyolult rendszerkarbantartó szoftverek, melyek készítő nem fordítottak kellő türelmet az egyes funkciók segítő szándékú leírására. Mivel a Soluto közösségi erőforrásokat is igénybe vesz, sok tapasztalt felhasználó tippjeivel gazdagodva mindig is naprakész maradhat. Emelett fontos hangsúlyozni, hogy a program ingyenes.


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.