Ginipic - Képkereső az Asztalon

balzso

http://www.ginipic.com/A Ginipic egy képkereső alkalmazás Windows-os platformra. Segítségével a legnépszerűbb képmegosztó és -kereső oldalakon kutathatunk, így szinte bármit megtalálhatunk. Emellett a találatok jól átláthatóak, a keresések visszahívhatók valamint kedvenc képek kijelölésére is lehetőséget nyújt a program.

A Ginipic használatát megkönnyíti, hogy dokkolható az Asztal szélére, így bármikor elővehető, ha képanyagra, illusztrációra van szükség. A kereséshez először be kell állítani a forrást ahol a kutatást végre szeretnénk hajtani (többek között a Google, a Yahoo, a Bing, a Flickr szerepel a listán, de saját képeink között is könnyen, gyorsan kereshetünk). Utána csak a kulcsszavakat kell megadni és a program egy szép, sok bélyegképből álló találati listát jelenít meg pillanatokon belül. A keresés szűkíthető különféle paraméterek megadásával (méret, felbontás stb.) míg elő nem áll a kívánt találat.

Ginipic

Ha rákattintunk valamelyik találatra, a Ginipic megmutatja a kép előnézetét. A preview ablakban lehetőség nyílik a fotó háttérként való beállítására, megosztására népszerű közösségi hálózatokon (MySpace, Digg, Facebook, Twitter - szinte minden nagyobb oldal megtalálható!). A kép kedvencnek is jelölhető, vagy a lightbox-ban eltárolható, ahonnan mintegy "könyvjelzőként" bármikor előhívható. Emellett a keresések mentésre kerülek a Ginipic-ben, így bármikor visszanézhetők. A személyes kedvencem a drag-and-drop képmentés, vagyis a találati listáról, ha előnézetet kérünk a képről, annak mentéséhez elég szimplán az Asztalra dobni afájlt. Egyetlen dolog hiányzik az alkalmazásból: egy beépített képszerkesztő, vagy legalább egy kép méretezésére alkalmas opció.

A program futtatásához való szoftver igények: Windows operációs rendszer és .NET Framework 3.5 SP1. A Macintosh-osok egyelőre kimaradnak a jóból, de a fejlesztők hamarosan elkészítik az Apple-gépekre írt változatot is.


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.