Nők és a tartalomszolgáltatás

balzso

A nők a tökéletes on-line tartalom-előállítók. A Google Marissa Mayerétől a befolyásos bloggermamákon át a YouTube sztárokig (mint iJustine) a női nem nagy szerepet játszott és játszik a webes trendek alakulásában. Ugyanakkor meglepő eredmény született egy nemrég lezajlott felmérés során, amit az egyik legnagyobb tartalomszolgáltató, a Wikipédia cége (Wikimedia Alapítvány) végzett. Az on-line tudástár cikkíróinak csupán 13%-a nő ezen felmérés szerint.

The Wall Street Journal szerint a felmérés tavaly novemberben zajlott, eredményeit azonban csak a múlt héten közölték ey Buenos Aires-i konferencián. 53.888 fő vallotta a felmérésben Wikipédiás cikkírónak magát, közülük csupán 6.814-en voltak nőneműek.

A kutatás azt is kimutatta, hogy a tudástár cikkeinek olvasó között is kevesebb a hölgy. Az írásban vagy szerkesztésben nem  érdekelt, csak olvasó internetezők 31%-a nő és 69%-a férfi.

További érdekes adat még, hogy miért szerkesztenek vagy írnak a felhasználók cikekket a Wikipédiába és hogy milyenvégzettséggel rendelkeznek:

- 69%-át a valaszadóknak az motiválja, hogy valamilyen tévedést, hibás adatot javítsanak,

- 73% azért ír, mert tetszik neki a tudás elosztásásának ideája,

- 19% a cikkíróknak rendelkezik mesterszakos diplomával.


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.