Shidonni - a gyermeki én és a szélessáv

balzso

http://www2.shidonni.com/A Shidonni egy on-line virtuális világ, ahol a gyerekek (esetleg felnőttek) keze által rajzolt képzeletbeli lények életre kelnek.

Bár a Shidonni nem kezeli a háztartás költségvetését, nem konvertál állóképet mozgóképpé, mégis nagyon érdekes és izgalmas alkalmazás. A fentebbi, hasznosnak mondható feladatok helyett ez az oldal inkább segít szabadjára engedni a kreativitást, a fantáziát, legyen a felhasználó 6 vagy 60 éves. Az alapötlet egyszerű és nagyszerű: a szélessáv e csodája segítségével lehetségessé válik egy saját, virtuális kisállat létrehozása és életre keltése. Mint a jó öreg Tamagotchinál, a cél itt hasonló: etetni, gondozni kell az új teremtménnyel valamintr játszani vele.

A honlap kinézete teljes egészében a 6-12 év körüli gyermek keze alá játszik, persze mindez nem jelenti azt, hogy használhatatlan vagy igénytelen lenne. Sőt az egész alkalmazás atmoszférája, zenéje, működés, dizájn megérdemel egy nagy, szőrös piros pontot. Emellett végtelenül egyszerű a használata is.

Először is meg kell rajzolni a figuránkat a shidonni szimpla mégis a célnak megfelelő rajzoló táblája segítségével. Az első szinten még kevés színnel és ecsettel dolgozhatunk, de lényünk gondozásával újabb és újabb eszközökhöz juthatunk kis teremtményünk csinosítgatására. Ha  elkészültünk a teremtéssel, a kis állatka (vagy akármi) életre kel! Az alkalmazás egyik leglátványosabb része ez: legyen bármi, amit megalkottunk, felépítésétől függően ugrál, repül, csóválja a farkát meg miegymás. Ezután már nincs más dolgunk, mint etetni (magunk rajzolta ételekkel), szórakoztatni, mások teremtményeivel összebarátkoztatni a kicsikét.

A program képes kihozni felhasználójából a benne lakó gyermeket. A kisebb gyerekeknek várhatóan némi segítség szükségeltetik használatához (bár ma már a 6-8 évesek jobban kezelik a számítógépet, mint szüleik). Bár főként a gyermekek lehetnek a célközönség, mégis a felnőtt felhasználóknak is gondtalan és szórakoztató kikapcsolódást tud nyújtani a  Shidonni.tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.