A jó ízlés határán - Twitter a holtaknak (Tweeji)

balzso

A Tweeji nevű mikroblogoldal bizonyos tekintetben olyan, mint a CelebrityTweet. Vagyis híres emberek csivitelését követhetjük figyelemmel. Azzal a kölünbséggel, hogy az itteni "celebek" halottak. Az oldalon megleshetjük többek között Shakespeare, Jézus Krisztus, Boleyn Anna vagy sok más ismertebb személy mikroblogjait.

Az ötlet nagyon furcsa, ugyanakkor  a megvalósítás kifejezetten igényes. Nem utánozta le egy az  egyben  a Twitter kinézetét. Az egyes hírességek külön linkekkel büszkélkedhetnek, valamint a legtöbbet beszélő holtak is ki vannak emelve a honlap főlapján.

Mindemellett az is elmondható, hogy az oldal nem csak a csiviteléseket gyűjti, hanem önmagában egy "mini-Twitter". A Twitteres fiókkal való bejelentkezés után megoszthatjuk például, hogy mit gondol Konfuciusz, de válaszolhatunk is rá, vagy akár "követhetjük" is a Tweeji-t a Twitterünkön keresztül.

Igen, ez utóbbi elképzelés az egész hibája. "Following dead people", holtak követése. Elég morbid marketinggel bír az oldal. Ugyanakkor várhatóan a koncepció hasonló volt, mint a Historical Tweets esetében, csak valami keményet kellett bevetni, amire az emberek felkapják a fejüket.

Jézus Krisztus a Twitteren!

tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.