Epix - Filmek a neten [privát béta/csak amcsiknak]

balzso

Az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb videómegosztója a Hulu, ahol akár sorozatok epizódjait is meg lehet tekinteni. De csak a tengerentúliaknak, bár egy ideje fel-felreppen a hír, hogy nemsoká világszerte elérhető lesz az amerikaiak internetes tv-je.  Ugyanakkor a szolgáltatás nagyon népszerű és ezt a filmipar sem nézheti tétlenül. Nemrégiben saját projectbe kezdett néhány nagyobb filmstúdió. Olyan új megoldással próbálkoznak, ami teljes hoszzúságú filmek interneten való megtekintését teheti lehetővé. Ez az Epix. Az új alkalmazást a Mashable cikkírói már kipróbálták.

Az alkalmazás mögött a Paramount, Lionsgate, és MGM áll, tehát a jó filmek adottak. Oldal még egyelőre privát béta állapotban leledzik, de ígérete szerint majd több száz film válik elérhetővé rajta. Bizonyos fenntartásokkal.

Az Epix két részből fog állni: egy tv-csatorna részből, valamint egy videókat megosztó oldalból. A tv-s részleg a fennt említett stúdiók nemrégi, népszerű filmjeit adja majd, reklámok nélkül. Ugyanakkor pénzt nem kérnének érte: a kábelszolgáltatókkal állapodnának meg az előfizetési csomagokba való integrálásáról.

De a tv-csatorna-rész csak a fele a jónak, az oldal "nagytestvére" az EpixHD, ahol magasfelbontású minőségben lenne elérhető a három stúdió kínálata, korrelálva a csatorna választékával.

Az EpixHD-n lévő filmekkel kapcsolatban nagyon sok információ (honlap, háttérkép stb.) lelérhető. a Film minősége a 720p-s kisHD minőséget bírja, a Mashable-ösök meg is nézték a Vasembert az oldal kipróbálása közben. Állításuk szerint számtalan közösségi szolgáltatást kínál majd az oldal, de a kedvencük a Private Screening (Magán-vetítés) opció volt, ahol egy virtuális moziteremben virtuálisan ülve tekinthették meg a filmet és közben valós-idejű chaten kereszül kommunikálhattak.

Ám a korlátozások itt lépnek életbe: az EpixHD, csak az Epix Tv-re előfizetőknek lenne elérhető. Ami már az Államokban is gond, mert emellett még az internetelőfizetésnek is az adott kábelszolgáltatónál kell megkötve lennie. Ugyanakkor tervben van ettől független felhasználói felület, vagy hirdetéses változat, vagy fizetős változat is, de mivel még készülőben van a szolgáltatás, így a cikk írói is csak találgatni tudtak a szolgáltatás jövőjével kapcsolatban.

A teljes cikk itt olvasható (angolul) .


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.