Már a Twitteren is Vadásznak ránk!

balzso

A korábban bemutatott We are hunted nevű internetes zenei toplista újabb funkcióval bővült. Ennek oka, hogy a Twitter nevű mikroblogon mostanában egyre több zenét, videoklipet osztanak meg a kedves felhasználók. A Hunted "Twitter Chartja" a csivitelések során legtöbbet lejátszott zenékből állít fel sorrendet.

A ReadWriteWebnek nyilatkozó Nick Crocker elmondta, hogy "a Twitter monitorozása során olyan hozzászólásokat keresnek, ahol megosztott zene van és azt valaki hallgatja. Az ilyen tweeteket értékeli ki az oldal szemantikai motorja."

Tehát az oldalnak nem az számít, hogy kinek melyik számát oszották meg, hanem, hogy azt hányszor hallgatták meg. Várhatóan így  a Blip.fm és Last.fm update-ek is komoly befolyással vannak a Twitteres Toplistára.

A legérdekesebb az egészben, hogy komoly különbségek mutatkoznak az oldal általános toplistája és a Twitteres összállítás között. Utóbbi sokkal rockosabbnak modható a mai napon. Hiszen Green Day, Smashing Pumpkins, REM, Guns 'n' Roses, AC/DC is feltűnnek a csivitelők zenei ízlésében, míg az általános listán ezek nem, vagy sokkal hátrébb szerepelnek. Mondjuk annak ellenére is igaz ez, hogy az első helyet a mai napon (2009-06-01) Lady Gaga Lovegame című száma foglalja el a Twitter-charton. Tehát Twitterezők rockosabbak, mint a MySpace, Facebook és  más oldalak használói együttvéve?


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.