Azonosságok a 10 éves a Blogger és a Twitter között

balzso


Kezdjünk egy elvont kérdéssel. Mit csináltál 1999-ben, kedves olvasó? A Koszovói háborút követted figyelemmel, netán a Metallica "kedvenc" alkalmazását, a Napstert kezdted el használni? Esetleg pont ebben az évben írtad meg életed első blogbejegyzését? Ugyanis 1999. augusztus 23-a volt az a nap, amikor a Pyra Labs nevű cég elindította Blogger nevű szolgáltatását, ami pár éven belül a világ egyik legnagyobb és legnépszerűbb blogoló platformjává vált.

Tehát vasárnap tölti a 10-et a Blogger.com. Hogy e jeles eseményt kellőképen megünnepelje a Blogger csapata (ami 2003 óta a Google-csoport tagja) sok-sok izgalmas újítást ígér. Érdemes ezeket nyomon követni a blogger saját blogjában. Ilyen újdonság többek között a  PubSubHubbub protocol, ami igazi valós idejű feedet tesz lehetővé.

Érdemes megemlíteni, hogy a Twitter alapító tagjai, valamint a Blogger munkatársai sok esetben ugyanazon személyek. A Pyra-társalapító Evan Williams szintén társalapítója, valamint vezérigazgatója a kismadaras mikroblognak. Továbbá a Pyra Labs tagja még Jason Goldman, aki a Twitter termékfejlesztője; Jason Shellen, aki a  Thing Labs alapítója. E cégtől várható majd a Brizzly nevű szolgáltatás, a Google Readerhez hasonlóan egy fajta "Twitter Reader - alkalmazás" lesz majd, ha elkészül. Mellettük még Douglas Bowman, a Twitter-csapat kreatív igazgatója is Pyra Labs tag volt régen.

Biz Stone egy újabb Twitter alapítótag, aki az akkor már Google-tag Blogger csapatthoz tartozott 2004-ig, amikor is Evan Williams-szel megalapították az Obvious Corp.-(o)t, amiből később a Twitter létrejött.

Mostanában, amikor az internet Twitter-lázban ég, nem sok szó esik a Bloggerről. Az igazat megvallva a Wordpress és a Tumblr megjelenésével a blogszolgáltató népszerűsége nagyot zuhant az elmúlt években. Ennek ellenére a kezdő bloggerek számára ennél egyszerűbb blogolási mód nem igazán kínálkozik, tehát korántsem mondható ismeretlennek (és népszerűtlennek) a felhasználók (és sajna a spammerek) körében a szolgáltatás.


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.