Videobay - a kalóz YouTube

balzso

http://thevideobay.org/
Nagyon idegesítő tud lenni, amikor a YouTube-on olyanokba botlik a kedves internetező, hogy szerzői jogvédelem alatt áll egy adott videó. Ilyenkor sokan mindenféle kerülőutakat keresnek a torrentektől kezdve az Emule-ig. Ezt a folymatot egyszerűsíti le a piratebay.org torrentoldal csapatának új alkalmazása, a Videobay. Ha egyszer elkészül.

A honlap ugyanis "extrém béta" állapotú, vagyis, ahogy a Videobay-en olvasható: "Ne számíts arra, hogy működik itt egyáltalán valami". Igazat lehet adni a kalózoknak: a kereső egyáltalán nem funkcionál, és regisztráció után is csak böngészni lehet az oldal tartalmát, nézni vagy hallgatni a feltöltött kisvideókat nem. Akkor mégis mi az érdekes benne?

A főoldalon olvasható kis szöveg szerint az oldal a bevezetés előtt álló HTML 5-ös  szabványú nyelvezetben íródik. Elveileg ezen új sztenderd segítségével sokkal könnyebbé válik a honlapépítés, valamint az audiovizuális tartalmak, interaktív alkalmazások beágyazása iis egységesedik. Jelenleg még csak néhány böngésző képes bármit is kezdeni az új HTML-el. Ezek a következők: Firefox 3.5 beta 4, Opera 9.52, Google Chrome 3 és a Safari 4 vagy 3.4. Tehát ezekkel érdemes meglátogatni az épülő  Videobay-t.

A cikk eleji pesszimizmusnak ("Ha egyszer elkészül.") az az oka, hogy a jogi huzavona és a két fő Európai Parlament-tag mellett a svéd kalózoknak más, még mindig kezdeti stádiumban lévő alkalmazások is nyirbálják a szabadidejét. Utóbbiak közül némelyik már két éve nem haladt tovább a fejlődésben, így talán véglegesülésének esélye közelít a nullához. Ugyanakkor legyünk bizakódóak a Videobay-jel kapcsolatban, ami talán változást hozhat az eléggé szilárdnak mondható videómegosztó-hierarchiában.

 

 


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.