Alternatívák

balzso

AlternativeToAz talán köztudott, hogy a fizetős Microsoft Office kiváltható az ingyenes OpenOffice-szal. De mit tudunk más, fizetős alkalmazások ingyenes alternatíváiról? Pedig a Photoshop, a Nero vagy akár a Premiere is kiváltható alternatív, freeware szoftverekkel. Csak jó helyen kell keresni. Erre való az AlternativeTo.

Az oldalon operációs rendszerek szerint csoportosítva találjuk az alkalmazásokat. Ahhoz, hogy megtaláljunk valamilyen alternatív programot, azt kell tudnunk, hogy mit akarunk kiváltani vele. Például ha a Photoshop helyett keresünk valami ingyenes képszerkesztő alkalmazást, csak rá kell keresni a nevére és megnézni, milyen hasonló programok vannak. Azonnal láthatjuk is, hogy a legnépszerűbb a jó öreg Gimp, amivel tényleg elég jól kiváltható az Adobe „killer app”-je.

A honlap az adatait más gyűjtőoldalak monitorozásán kívül a twitteres csevegések segítségével is bővíti, minősíti. Ugyanakkor mégis adódnak programok, amelyeknek még nem jött ki helyettesítő alkalmazása, vagy csak nem tudnak róla. Ezen lehet segíteni, hiszen a regisztrált tagok bővíthetik a programok listáját.

Az AlternativeTo segítségével tehát pénzt és energiát spórolhatunk meg, hiszen a könnyen kezelhető felületeken egyszerűen és gyorsan megtalálhatjuk a drága programok nyílt forráskódú megfelelőit.

 

AlternativeTo

 


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.