Elkészült a legjobb online fordítóprogram?

isite
Ha a Google belekezd valamibe, akkor arra érdemes odafigyelni. Magyar nyelvvel is bővült a Google birodalom már ismert fordítóprogramja. Persze azt ne várjuk egy automata programtól, hogy ezentúl nem lesz szükség hivatásos tolmácsra vagy szakfordítóra, ennyire azért nem tökéletes ez az alkalmazás. Akkor mire tudjuk használni?

Peresztegi Zoltán, a Google magyarországi képviselője elmondta: „Nagyon örülök, hogy a Translate már a magyar nyelvet is tartalmazza, hiszen régóta vártuk. A magyar nyelv sajátosságaiból és az egyéni működési mechanizmusból adódik, hogy fordítóprogramunk még nem tökéletes - számítunk felhasználóinkra, akik javaslataikkal hozzájárulhatnak a fordítások tökéletesítéséhez. Ezzel a szolgáltatással még inkább megnyílik az az egész világ a magyar internetezők számára is, olvashatóvá válhat akár egy eddig értelmezhetetlen orosz weboldal vagy kedvenc spanyol dalszövegünket is megérthetjük végre. De talán ennél még fontosabb lehet a magyar gazdaság és kutatás-fejlesztés szempontjából, hogy a magyar nyelvű oldalakat szerte a világban fogják tudni ezentúl figyelni és olvasni az internetezők, így Magyarország immár fontosabb helyet kap az Internet világtérképén.”

Valóban arra a célra, hogy ez idáig az adott nyelv tudásával nem rendelkező felhasználók ingyenesen elolvassanak egy orosz  lengyel vagy akár finn weboldalt az egyik legjobb közelítő megoldás. Valószínűsíthető, hogy a többi online fordítással foglalkozó weboldal és vállalkozás hosszú távon bajban lehet, ha meg akarja tartani pozícióit a Google-lel szemben, annál is inkább mivel a Google programját és szókincsét több millió ember együttesen javíthatja.

tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.