12 on-line videochat-kliens

balzso

webcamA szélessávú internettel, megfelelő számítógéppel és webkamerával plusz mikrofonnal ma már bárki képes lehet arra, hogy mozgókép és hang segítségével kommunikáljon távoli vagy nem is olyan távoli ismerőseivel. Bár a Windows Live Messengerrel és a Skype-pal is lehet videochat-elni, mégis lehet, hogy egyesek ódzkodnak azok használatától. Lassíthatják a számítógépet, nem megfelelőek a felkínált szolgáltatásaik stb. Sok bosszúskodástól és program-telepítgetéstől ment meg ilyenkor egy on-line videochat-kliens használata. Az interneten sok ilyen kliens található, amely telepítést sem igényel, mert a böngészőböl használható. Ezekből kerül az alábbi sorokban bemutatásra egy tucatnyi.

1. EkkoTV

ekko

Ha a felhasználó már kipróbált pár videochat-programot, de valami új szolgáltatásra vágyik, akkor EkkoTV egy jó választás. Az oldal használatával egyszerre 3 ember bonyolíthat videókonferenciát, vagyis 2 személlyel egyszerre lehet kommunikálni.

2. RandomDorm

randomdorm

Ez az oldal csupán egyetemi és főiskolai hallgatók közti video-kommunikációra szolgál, hiszen használatához .edu-ra vagy .ac-ra végződő e-mail cím szükséges. Részben közösségi oldalként is működik: adatbázisából a keresett csoporttárs vagy évfolyamtárs könnyedén kikereshető.

3. StreamFame

SteamFame segítségével bárki megmutathatja webkameráján keresztül, hoygy mennyire szórakoztató vagy érdekes tud lenni. A felhasználó engedélyezheti webkamerája képének megosztását és mindaddig "adásban marad" amíg egyszerű többséggel (50% felett) le nem szavazzák teljesítményét. Érdekes videók találhatók a StreamFame-es adásokból az oldal Facebook lapján.

4. ChatRide

Chatride

A ChatRide egy hagyományos videochat-oldal. Chat szoba kreálásával és a szoba webcímének egy baráttal való megosztásával lehet kétszemélyes beszélgetést folytatni, képpel-hanggal. 

5. Imo.im

imo.im 

Ez az oldal különböző szoftveres azonnali üzenetküldők internetes használatára kínál megoldást. A következő IM-fiókok használatával lehet bejelentkezni: MSNAIMYahooSkypeGoogle TalkMySpace, and Facebook.

6. MeBeam

mebeam 

MeBeam újfent egy hagyományos videó-chat oldal, ahol chatszobát lehet létrehozni és abba felhasználókat meghívni.

7. BoostCam

BoostCam a gyorsaságra van kihegyezve. Szinte nehány gombnyomással el lehet indítani a videó-csevegést. Miután az oldal megkapta a hozzáférést a webkamerához, létrehoz egy ideiglenes webcímet ahol már kezdődhet is a csevely, ha a felhasználó megosztja e címet másokkal.

8. Confabio

confabio

Hasonlóan a BoostCam.hez, a Confabio is lehetővé teszi chatszobák kreálását, és az arra mutató link társakkal való megosztásával lehet chatelni.

9. WooMe

woo 

Ha internetes társkeresés esete forog fenn, érdemes kipróbálni a WooMe-t. Az oldal segíti az egyedülálllók egymásra találását, ingyen.

10. Chatroulette

 

A Chatroulette-ről talán már mindenki hallott. A nagy népszerűségnek örvendő oldal random videóbeszélgetéseket tesz lehetővé a honlapot felkereső vállalkozó kedvű internetezőknek. Szimpla kezelő felület és addiktív hatás jellemzi. Az oldalnak magyar változata is van, érdemes azt is felkeresni.

11. TinyChat

tinychat 

TinyChat egy kiváló videochat-oldal, főként Twitter-felhasználóknak. Az oldalra látogatók Twitteres felhasználónév-jelszó párosuk segítségével regisztrálhatnak, létrehozhatnak chatszobát és több mint 10.000 (!) embert hívhatnak meg csevegésre.

12. 6rounds

6rounds 

Chatroulette egyeseket függővé tehet, de túl kevés lehetőséget kínál. Ezzel szemben a 6rounds szélesített a palettán és nagyszerű munkát végez az új barátok találásában. Kezelőfelülete igazán felhasználóbarát és az oldal fejlesztői folymatosan újdonságokkal kedveskednek felhasználóiknak.


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.