Google és a kecskék

balzso

Nemrégiben kapott szárnyra a hír, hogy a Google, hogy leváltsa a fűnyírókat és csökkentse a szén-dioxid fogyasztást, kecskéket alkalmaz füvének nyírására. És ez komoly!

A Techcrunch-on olvasható cikkből kiderül, hogy a California Grazing (Kalifornia legeltetők) nevű cégtől bérli a mamutcég az állatokat. A kecskebéreltető honlapján olvasható, hogy 800 környezetbarát (!) kecskével rendelkeznek. Ebből az állományból 200 négylábút alkalmaz a keresőcég háztája rendben tartására. Az állatok előnye, hogy a fűnyírás mellett biológiai úton trágyázzák is a területet.

A cikk folytatásában a Techcrounch kapcsolatba lépett a PETÁval (Állatvédő Világszervezet), akik levelükben elmondták, semmi kifogásuk a kecskék alkalmazása ellen, mivel azok „aranyosak és pusztítják a gyomokat”( „…look cute and eat weeds.”).Ugyanakkor aggódásukat fejezik ki az állatok körülményeivel kapcsolatban, vagyis, hogy munkaidő után biztosított-e számukra megfelelő szállás, valamint kapnak-e elég vizet és a szállításuk is kényelmes-e?

A Google részéről Niki Fenwick szóvivő válaszolt a kétkedésre. E-mailjében leírja, hogy a kecskék megfelelő körülmények között dolgoznak, valamint csak rész-munkaidős alkalmazottak. Ezen kívül természetesen mindegyik állatnak kijár az ingyenes, organikus ebéd.

Kecske

 


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.