Paradoxon: Ingyen vírusirtó a Microsofttól

balzso

http://www.microsoft.com/security_essentials/
A WinXP egyik legidegesítőbb üzenete a vírusirtó nem létére figyelmeztető, nem túl lírai stílusban megfogalmazott szöveg. E figyelmezetés elkerülésére sokféle víruskeresőt lehet akár ingyen is letölteni az AVG-től kezdve az avast!-ig. Mostantól kezdve a díjmentes víruskeresők táborát erősíti a szintén bérmentes Microsoft Security Essentials.

Az egyik legfőbb indok, ami miatt ódzkodnak a felhasználók a vírusfigyelő szoftverek telepítésétől főként az, hogy nagyon sok processzoridőt és ramot fogyasztanak, vagyis elképesztő mértékben képesek lassítani a számítógépet. Mindez még a fizetős változatokra is igaz. (Persze tisztelet a kivételnek: ha valaki jól működő, kevés erőforrást felhasználó pénzes megoldást keres a NOD-ot mindenképpen tudom ajánlani.)

A Microsoft Security Essentials egyik legfontosabb tulajdonsága állítólag, hogy kevés erőforrást vesz igénybe. Emellett garantált a Windows-kompatibilitás XP-től felfele, valamint valós idejű védelmet nyújt az ablakos operációs rendszer használóinak. Feltelepítéséhez szükséges, hogy a rendszer megfeleljen a Microsoft eredetiség-vizsgálatán. Egy komoly hiányosságal viszont bír a program: bár nagyon sok nyelven elérhető, a magyar nem tartozik "beszélt" idegennyelvei közé.

A program kezelése nem kíván komoly szakértelmet: automatikusan frissít, figyeli a felhasználó aktivitását (letöltések, futó programok), valamint időzített víruskeresést is lehetővé tesz. Naprakészségét a frissítésen kívül a SpyNet opció is biztosítja. Ennek segítségével és a felhasználó tudtával a program  a Microsoft központjába küldi az esetleges új fertőzéseket elemzésre.

Persze nem ez az egyetlen lépés a Microsofttól az ingyenes biztosnsági szoftverek felé. A Windows Defender személyében egy kémrobotoktól védő programot is kínálnak a redmondiak a jogtiszta Windows-zal rendelkezők számára. Ez magyar nyelven is eléhető. Reménykedjünk benne, hogy a Securiy Essentials-t sokan feltelepítik majd és segítségével javíthatunk a fertőzöttség szintjén elért eredményeken. Egy, a Panda Antivirus-t gyártó cég által végzett kutatás szerint ugyanis a magyar felhasználók számítógépeinek 52,7%-án található valamilyen fertőzés.

 

http://www.microsoft.com/security_essentials/

 


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.