Több száz Twitter-fiókot törtek fel

balzso

TwitterÚgy tűnik, Twitter-fiókok százai kezdtek olyan csiviteket kiírni, melyek egy fogyasztó terméket reklámozó spamüzenetek. Főként eltérített felhasználók oldalán jelenik meg többek között a következő szöveg: “I lost 20 lbs in 2 weeks!” (2 hét alatt 10 kilót fogytam!) valamint egy link egy diétákat ajánló oldalra.

Ma estig kb. 200 ilyen üzenetről tud a Mashable nevű blog, ahol írnak a veszélyről. Fontos megjegyezni, hogy nem csak új felhasználóknál, hanem például a techguru John C. Dvorak (@therealdvorak) mikroblogján is megjelentek ilyen üzenetek, tehát senki sem érezheti magát biztonságban. 

A forrását nem lehet tudni a veszélynek, de várhatóan a korábbi adathalászatok során begyűjtött felhasználók oldalain jelennek meg az üzenetek. Egy valami viszont biztos: várhatóan nem közvelen hozzáféréssel, hanem egy program/API segítségével kerülnek a twitterszférába az üzenetek. Vagyis egyfajta külső alkalmazás küldi a spameket az Twitterekre. Vagyis ha ilyen szöveget és linket látsz, mint az alábbi képen, ne kattints a linkre!

twitterhack

tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.