Twitterszerű fórum

balzso

http://tweetboard.com/alpha/Tovább folytatódik a Twitterláz olyan
elemek hozzájárulásával, amik elszakítják az anyaoldaltól az
alkalmazást. Ilyen többek között a P2 nevű Wordpress-sablon, ami a blogolás működését Twitteresíti. De már megérkezett a Twittersphere növelését elősegítő Tweetboard nevű alkalmazás, ami a fórumozásban nyit új lehetőséget.

A Tweetboard segítségével bárkinek lehet házi-twittere a saját weblapján. Az alkalmazás jelenleg privát alpha állapotú, de bárki igényelhet magának - természetesen Twitteren keresztül. A lényege az, hogy egy olyan fórum épül be a kedves honlaptulajdonos  netes oldalába, ami nagy mértékben hasonlít a csivitelős blogra. Az egyik fő különbség, hogy ez a "mikroblogfórum"- szemben az "eredeti Twitterrel"-  elrejthető az oldal bal szélére és csak  szükség esetén válik láthatóvá. Emellett, mint egy sárga emlékeztető cédulaként, az elmúlt 24 óra csivitjeinek számát is kijelzi még "alvó állapotában" is.

Az egyes írásokra adott válaszok pedig, hasonlóan a fórumokhoz, hierarchikusan rendeződő  "halmazokba" kerülnek. Ugyanakkor, kiküszöbölve a kaotikussá válást, csak annál  a bejegyzésnél jelennek meg a feleletek, amelyikre a reakció érkezett. Így nem jeletkezik az, ami a legtöbb fórumban, hogy nem látni a fától az erdőt, vagyis a válasz válaszának a válasza akár egy fél képernyő méretű halmazrendszert hoz létre, ahol nem tudni melyik hozzászólás az érdekes.

A Tweetboard tehát egy érdekes, valamint előremutató alkalmazás, ami az új médiaformát (mikroblog) egyesíti az internetes kommunikáció egyik alapelemével (fórumozás). Így lehetővé válik egyfajta  modellszerű alapmozgás nem csak médiumok között (pl.: TV-rádió-internet), hanem akár egyetlen médiumon belül is (ti.: az "interneten belül").

 

http://tweetboard.com/alpha/

 


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.