Április 10-én bezár a Google.cn?

balzso

Google  várhatóan hétfőn jelenti be, hogy keresőszolgáltatásával kivonul Kínából április 10-étől, állítja egy beijingi újság, egy meg nem nevezett, Google-ös értékesítőre hivatkozva, egy,a Cneten megjelent cikkben.

"Azt az infromációt kaptam, hogy a Google elhagyja Kínát április 10-én, de ezt az információt jelenleg nem erősítette meg a Google" - idézi a China Business News az alkalmazottat. A riport szerint a keresőcég ugyanezen a napon fogja Kínával kapcsolatos terveit ismertetni.

A Google azóta sem erősítette meg az állításokat.  

A Kínában is komoly érdekeltséggel bíró keresőcég még Januárban bejelentette, hogy nem szándékozik cenzúrázni a keresési találatokat, ezért a teljes kivonulást fontolgatja az ázsiai országból. Emellett a Google fontos USA-beli weboldalak és emberijogi aktivisták e-mailjeit ért támadások forrásaként azonosította Kínát, ugyanakkor még nem derült fény az elkövetők személyére. A kínai kormány tagadja, hogy bármi köze lenne az interneten keresztüli támadásokhoz.

Több hónapnyi tagadás után arról, hogy a Google.cn korlátozva, vagy korlátozás nélkül fog-e működni, úgy tűnik a Google a közeljövőben kész dönteni az ügyben. Mindenesetre a Financial Times szerint a Google mostmár "99,9%-ig" biztos abban, hogy leállítja kínai keresőszolgáltatását.

A kínai kormány állítólag már figyelmeztette a Google üzleti partnereit, hogy készüljenek arra, hogy a Google nem lesz elérhető többet. A hét elején Google megerősítette, hogy levelet kapott 27 kínai hirdetőjétől, amelyben a partnerek panaszkodtak, hogy a cég nem tájékoztatja őket arról, hogy hogyan kompenzálja őket a keresőcég, amennyiben kivonul Kínából.


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.