Egyedi feedet generál a Google Reader

balzso

A Google nemrégen jelenetette be a Google Reader egyik izgalmas, új szolgáltatását. A keresőóriás online RSS-feed olvasójával mostmár lehetséges olyan oldalak változásait is lekövetni, amik nem rendelkeznek RSS-feeddel. A Google egyedi feedeket generál ezekhez az oldalakhoz és firssíti  is azokat, ha valami változást észlel. A Reader az RSS-feedben jelölt változás kis részletét jeleníti meg.

Eddig a Google Reader egyszerűen csak hibaüzenetet küldött, ha egy olyan oldalra akart a felhasználó feliratkozni, melynek nincs feed-je. Mostantól a Google egyszerüen létrehoz egy új feedet az oldalhoz és leköveti a változásokat. Ugyanakkor nem teljesen világos, milyen gyakran fogja monitorozni a Google az adott, egyedi feed-es oldalt.

A Google Reader az ilyen oldalakhoz egy nagyon szimpla RSS-t hoz létre. Mivel a Google nem teszi világossá a Readerben, mely oldalakhoz kreált egyedi feedet, a részletek megtekintésével lehet erről megbizonyosodni az olvasó-szolgáltatásban. Az egyedi feed egyik nagy előnye, hogy nem csak a Reader, hanem más RSS-olvasók is értelmezni tudják.

Természetesen a Google-ön kívül sok más oldal is foglalkozik azzal, hogy weboldalak változásait lekövesse. A ChangeDetection.com például egy népszerű szolgáltatás, amelyik szintén tájékoztat, ha valami újat talál egy kijelölt oldalon. Szemben a Google Reader új szolgáltatásával, a ChangeDetection.com nagyon részletetesen ismerteti, hogy mi, hol és mikor változott a régebben látogatott oldalon. A szolgáltatás szintén tud RSS-t generálni a felfedezett változásokból.


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.