10 kevéssé ismert internet-böngésző

balzso

Firefox. Internet Explorer. Chrome. Safari. Opera. Ezekről várhatóan minden, internettel valaha érintkezésbe került felhasználó hallott. A mögöttük álló cégek között állandó harcok folynak az elsőségért, a több használóért. De mi van, ha a felhasználó valami új, friss, egyedi net-tallózót keres, mert egyik sem jött be a "nagyok" közül neki? Alább 10 olyan internet-böngésző bemutatása következik, amelyeket csak nagyon kevesen ismernek, mégis talán vannak olyan jók, mint a mainstream net-programok.

1. Stainless

A Stainless a Google Chrome-ra való válaszlépésnek köszönheti létrejöttét. Ugyanúgy  használja a Chromenál bevezetett multi-processing architektúrát, emellett más nagyszerű opcióval is rendelkezik, amivel másik böngésző nem. Egyike ezeknek az a lehetőség, amellyel  két lapfülön két eltérő felhasználói fiókra is bejelentkezhetüönk ugyanazon az oldalon. A Windowst-t használóknak hátrányt jelenthet, hogy a program Mac OS X Leopardra és Snow Leopardra íródott.

2. Maxthon

A Maxthon egy nagyban testreszabható, magyar nyelvet is beszélő, Windows alá írt böngésző, amely legfőbbnek az internet használatában a biztonságot tekinti. Beépített Ad Hunter funkciója blokkolja a felugró és zavaró hirdetéseket, más biztonsági megoldásai pedig megelőzik spyware-ek, malware-ek és vírusok települését a gépre. A böngésző felülete teljes mértékben személyes igények szerint alakítható (választani lehet menük, billentyűparancsok, egér-gesztusok és több, mint 1400 plugin funkciói közül). Ezeken túl még a támadó webhelyeket is szűri.

További fontos funkciói közé tartozik a beépített pillanatkép-készítő funkció, beépített RSS-olvasó, on-line könyvjelző-szolgáltatás és anti-freeze (lefagyást gátló) szolgáltatás.

3. Sleipnir

Sleipnir egy népszerű japán böngésző, ami angolul is elérhető. Nagyban testreszabható böngésző, ami a hangsúlyt a sebességre és a  megjelenítésre helyezi. A testreszabhatóságot sok kinézet és plug-in teszi lehetővé. Emelett pedig a minden böngészőre jellemző, tabos/füles böngészést is támogatja. Windows-ra írták.

4. Swiftfox

A Swiftfox a Firefox Linuxra optimalizált változata, ami gyorsabb és stílusosabb, mint hagyományos verziói. A hagyományos kiegészítőket is képes integrálni, így nagyban bővíthető. Az átlagos felhasználó számára kívülről valamive szerényebbnek tűnik, mint a hagyományos Firefox. A legtöbb szolgáltatása azonos a Firefox-szal.

5. Lunascape

A Lunascape a világ első és egyetlen "három motoros" böngészője. Ez a hibrid böngésző mind a Gecko (Firefox alapja), a Trident (Internet Explorert hajtja), mind pedig a WebKit (Safari) helyet kapott a forráskódjában. Így sajna legalább 1 gigabájt ramot elvár (2 gigát ajánl), de ezért cserébe támogat minden kiegészítőt, amit a Firefox-hoz és az Internet Explorerhez írtak. Ugyanakkor gyorsabb és kisebb, mint sok más böngésző. Windows-ra írták és nem beszél magyarul. Főként az állandóan böngészőket váltogató felhasználóknak ajánlott.

6. Konqueror

A Konqueror egy újabb Linuxos webtallózó, ami egyesíti az internetböngésézést, a helyi és távoli fájlkezelést, és univerzális nézegető funkciójával lehetővé teszi, hogy külső program futtatása nélkül  megtekinthessük dokumentumokat. Nyílt forráskódú és HTML 4.01 kompatibilis. Tartalmaz Flash- és Real-videók megjelenítésére alkalmas Netscape-kiegészítőket. A Konqueror beépített FTP-kezelővel és WebDAV támogatással is rendelkezik.

7. SeaMonkey

A SeaMonkey a Mozilla (Firefox mögött álló cég) fejlesztése, célja, hogy egy mindent magában foglaló, internetezésre szolgáló program legyen. A külsőleg szerény kinézetű SeaMonkey integrált email,  hírcsoportok, HTML-szerkesztő, IRC Chat, és webfeljesztési szolgáltatásokkal is rendelkezik. Az email szolgáltatás külön füleken törénő levélolvasást, címkézést és alternatív nézeteket fogal magába, a jobb e-mail olvasás és könnyebb levélkeresés jegyében. A HTML szerkesztő CSS -t is tud renderelni, valamint dinamikus kép és táblázat méretezésre is képes. A webfejlesztők még nagy hasznát vehetik a JavaScript debugger-nek és a DOM inspector-nak. Tud magyarul és Windows alatt, Mac OS X alatt és Linux alatt is futtatható.

8. OmniWeb

Az OmniWeb egy WebKit alapú böngésző Mac OS X-re, az OmniGraffle és az OmniOutliner készítőitől. Hasonlóan a többi Omni-termékhez, használata egyszerű és szórakoztató és ezekhez hasonló a felülete. Rendelkezik az összes szokásos böngésző-funkcióval (fülek, könyvjelzők, kezelése, hirdetés blokkolás), emellett tartalmaz egy Workspaces szolgáltatást, aminek segítségével elmenthető az utolsó böngészőállapot.

9. Camino

A Camino egy újabb Mac-esböngésző. Alapjául a Firefox és annak Gecko 1.9  verziójú render-motorja szolgál. Adathalász és malware védelemmel,  füles böngészési funkcióval  (és ab-előnézettel)"idegesítő üzenetek blokkolásával" (hirdetés, felugró ablakok, flash animációk blokkolása), jelszó- és felhasználónév-mentéssel. rendelkezik. Emellett támogattja az AppleScript -et, a munkamenet mentést, a nemrég bezárt lapok újraelőhívását, a billentyűparancsokat.

10. Flock

A Flock egy olyan multi-platformos (Linux, Mac, Windows alatt is futtatható) böngésző, amit a közösségi alkalmazások használói talán ismernek. Főként a közösségi webhelyek (Facebook, Twitter, Myspace, etc.) böngészőn belüli menedzselésére jött létre

Tehát a Flock nagy hangsúlyt helyez a közösségi médiához való permanens kapcsolatra azáltal, hogy megkönnyíti a megosztást és a publikálást e felületeken. Közvetlenül integrált a Facebookkal, Gmaillel, Digg-gel, YouTube-bal, MySpace-szel, Flickr-rel, Twitterrel, WordPress-szel, Bloggerrel, Delicious-szel, Bebo-val, TypePaddel, Picasa-val, és más szolgáltatásokkal. Különleges szolgáltatása az "emberek" oldalsáv, Média sáv, RSS-olvasó, fénykép feltöltő szolgáltatás, blog szerkesztő és még sok más.Emellett kiegészítők és kinézetek is sorakoznak letöltésre. Főként a közösségi médiában sokat mozgó fiatalok lelhetik benne örömüket. Meg az angolul értők, mivel magyarul nem tud.


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.