Újabb bürokratikus agyrém az NMHH-tól

isite

Söralátét? Bürokrácia leépítése? Pont az ellenkezője zajlik Magyarországon. Elkezdődött a sokat vitatott médiatörvény gyakorlatba ültetése. Kérdem én, minek? Kinek és mire lesz ez jó? Aki olyan tartalmat üzemeltet magyar nyelven, amit nem szeretne regisztrálni a hozzá nem értő magyar hatóságoknál kb. 5 perc alatt kiviszi .com, .net, .info domain néven külföldre, oszt csókolom.

Erről többet nem is érdemes beszélni, írni. Ez egy agyrém: értelmezhetetlen felesleges bürokratikus lépés egy olyan betarthatatlan törvény amelynek mellesleg semmi értelme sincs.
Az, hogy kire vonatkozik ez a törvény szintén nem egyértelmű, hiszen elviekben minden egyes olyan tartalmat szolgáltató oldalt regisztrálni kellene, amelyen keresztül bármilyen gazdasági bevétel keletkezik. Szóval, ha Kispista leregisztrálja a kispista.hu domaint, azon oktató anyagokat tesz közzé, akár saját maga, akár mások számára és kitesz egy adsense felületet, amelyből 3 évente egyszer keres 5.000 Ft-ot, akkor ő is a törvény hatálya alá tartozik vagy mégsem ?

"A törvény szerint sajtótermék: a napilap és más időszaki lap egyes számai, valamint az internetes újság vagy hírportál, amelyet gazdasági szolgáltatásként nyújtanak, amelynek tartalmáért valamely természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság szerkesztői felelősséget visel, és amelynek elsődleges célja szövegből, illetve képekből álló tartalmaknak a nyilvánossághoz való eljuttatása tájékoztatás, szórakoztatás vagy oktatás céljából, nyomtatott formátumban vagy valamely elektronikus hírközlő hálózaton keresztül.

Az általános felfogás szerint a sajtóterméket – a törvényben szereplőfenti definíció egyes elemein túl – elsősorban az objektív, formális kritériumok alapján lehet meghatározni. Legfontosabb ezek közül a rendszeres, azonos címen történő megjelenés. A fogalmak egyes kritériumainak vizsgálatát követően egyértelműen megállapítható, hogy a magáncélú vagy céges honlapok, szöveges és videós blogok nem tartoznak a törvény hatálya alá, azaz nem szükséges nyilvántartásba venni őket." - nmhh.hu

Teccik érteni?

  • Aki rendszeresen a joskapista.blog.hu-n nagy nyilvánosság publikál és van kint saját e-target boxa? az beletartozik??? Vagy nem tartozik bele, mert blog?
  • Mi az, hogy blog és mi az internetes hírportál?
  • Mit jelent a rendszeres megjelenés?
  • Hol vannak a határok?

Be kell valljam én továbbra sem értem.

Ha ezt az agyrémet bárki komolyan venné és jogkövető módon járna el, akkor a Magyar Posta újra szárnyalhatna egy kis extra profittal. Mert, hogyan máshogy is lehetne 2011-ben megfelelni a hozzá nem értő NMHH agyrémének, mint postai levél formájában, ugyanis az internetes adatokat postán kinyomtatva kell elküldeni. Akinek ennyi információ nem elég olvassa el az NMHH útmutatóját.

A cikk szerzője: Anonymous, aki magáncélra írta le saját véleményét  ;)


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.