Legjobb flash játékok 2009-ben

isite
flashjátékok 2009Két olyan flash játék is bekerült a 2009-es évben a TOP 10-be, amelyek nem szokásos egyszerűen végigjátszható online játékok. Az első a semmiből érkezett Cargo Bridge, amelyben hidakat kell építenünk két vagy több pont fölé. A játék lengyel fejlesztőjének első nagyszabású munkája volt, mindenféle előzmény nélkül. A másik játék egy stratégai jellegű úgy nevezett lövegtorony játék, amely viszont nem minden előzmény nélküli, hiszen egy sorozat negyedik része: ez pedig a Bloons Tower Defense 4, de lássuk is mindjárt a 2009-es év legjobb flashjátékait:

1. Cargo Bridge:

Ebben a játékban nem kell hídépítő mérnöknek lennünk ahhoz, hogy olyan hidat tervezzünk, amely elbírja az szállítómunkásokat az általuk cipelt szállítmányt, legyen az könnyebb fadoboz vagy akár több mázsás elefánt. A pályától és a rendelkezésre álló pénzkeretünkből adódóan kell megterveznünk a fából vagy acélból készült rácsos tartó szerkezetet és a felette elhelyezett szintén fa vagy acél alapú járólapot:

Cargo Bridge
A játéknak még 2009-ben elkészült egy kiegészítő verziója a Cargo Bridge Xmas Pack


2. Bloons Tower Defense 4

A lövegtorony játékok egyik kiemelkedő képviselője a Bloons Tower Defense 4, amelyben a kacsaringós pályáinkon kell különböző védelmi eszközöket felállítani, amelyek sorra pusztítják az úton áthaladó lufikat. Bár így a leírás szerint nem hangzik túl megnyerően, de aki kipróbálta az tudja, hogy nem lehet egykönnyen abbahagyni a játékot. Hiszen ki kell próbálni a Szuper Majmot, amely lézeres vagy plazma fegyverével olyan gyorsan pukkasztja a lufikat, hogy a szemünk sem tudja követni. A negyedik részben a szokásos védelmi eszközökön túl megjelent a légvédelem, sőt egyes pályákon ahol tó vagy folyó is van, vérbeli csatahajókkal tudjuk megvédeni a területet az egyre intenzívebben és furfangos védelmi burkokat magukra öltő lufik áradatát:

Bloons Tower Defense 4 flashjáték

3. Truckster

A legjobb flash játékok közül természetesen az autós kategória sem maradhat ki. 2009-ben nem egy csili-vili shockwaves versenyzős online játék lett a legnépszerűbb, hanem egy kamionos-szállítós játék ez pedig a Truckster. A feladat pofon-egyszerű: csatold a kamionhoz a pótkocsit és menj végig vele a különböző nehézségű pályákon. A Truckster mellett hasonlóan szép eredménnyel szerepelt a Volvo reklámjátéka Strongest Truck 2 és szintén rengetegen játszottak egy kamionos parkolós játékkal a Truck Parking-gal.

Truckster online játék

4. Age of Speed 2

A Shockwaves körpályás versenyautós játékok korábban a flashjátékok sztárjai voltak. Tavaly az egyik legjelesebb képviselőjük a játszások számát tekintve „csak” a negyedik helyet szerezte meg. Persze ez is szép eredmény, bár a képzeletbeli dobogóra nem kerülhetett fel, de a játék kidolgozása és az élvezetes játékmenet miatt mindenképpen kipróbálásra érdeme:

Age of Speed 2

5. 18 Wheeler 3

Az ötödik  helyre szintén egy autós játék futott be és milyen meglepő ez is kamionos és szintén rakományt kell elszállítanunk benne A-ból B pontba. A játék 2009 utolsó negyedévében jelent meg, így a jelenleginél még előkelőbb helyre is kerülhetett volna, ha annyi időt kap a múlt évben, mint például a Truckster.

18 Wheeler 3 játék

6. Virtual Farm

A Facebook legerőszakosabban terjeszkedő online játéka a FarmVille megtette a hatását: 2009-ben a Facebbokon kívüli világban is népszerűek voltak a farm-építgetős, fejlesztős játékok ezek közül az egyik legnépszerűbb a Virtual Farm volt, amelyben egy vidéki tanyából kell jól menő farmgazdaságot létrehoznunk. Szintén nagyon népszerű volt 2009-ben a Little Farm és a Farm Frenzy 3, amelyben a lényeg ugyanaz a körítés kicsit más, de mindkettő legalább olyan élvezetes, mint a „Facebookos FarmVille” és miközben ezeken játszunk nem idegesítjük, zaklatjuk Facebookos ismerőseinket az üzenőfalon, hogy milyen helyezést értünk el a játék során…

Virtual Farm

7. Dreamsdwell Stories

A Dreamsdwell Stories egy fantázia világba vezet el minket, ahol egy egyszerű gyémánt összekötős játék során szerzett pontjainkból kell felépítenünk egy komplett virtuális birodalmat.

Dreamsdwell Stories

8. Tapass

Az egyszerű az nagyszerű: tudják ezt jól a flashjátékok készítői. A Tapass egy memória játék, a korábban PC-n is nagysikerű Simon nevű memória játék egy újszerű átirata, ahol a lányok popsijára kell ugyanolyan sorrendben kattintani, ahogy korábban a gép mutatta.

Tapass online játék

9. Ragdoll Zombie Slayer

Ha flashjáték akkor az öldöklés és disztroj nem maradhat el. 2009-ben ezt a kategóriát a Ragdoll Zombie Slayer nyerte el: a kékhajú repkedő punkokkal a gyorstüzelésű főszereplővel. Remek grafika és játékmenet, feszültség levezetésre bármikor ajánlható és még mosolyt is fakaszt az ember arcára ;)

Ragdoll Zombie Slayer flashjáték

10. Hobo Prison Brawl

Egy vicces, verekedős kalandjáték második része: a Hobo Prison Brawl méltán volt népszerű 2009-ben. A játék lényege, hogy az első részben megismert Hobo a hajléktalan szakállas főszereplőnkkel kell kiszabadulni a börtön fogságából, miközben minden megengedett így a sugárban hányást és egyéb hátulról jövő gázok felszabadítását is bevethetjük a hagyományos verekedős eszközök mellett ;)

Hobo Prison Brawl flashjáték


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.