Újhold - közösségi web tengeren túl és nálunk

balzso


Gondolhat bárki bármit az Alkonyat (aka. Twilight) könyv- és filmsorozatról, de az, ahogy a film mögött álló marketing befolyásolja a közösségi médiát, példaértékű.  Az Újhold-mánia meghódította a Twittert, uralma alá hajottta a MySpace-t, és az i-re a pontot a November 16-i, MySpace-en és Ustreamen közvetített premier előtti, vörösszőnyeges bevonulás tette fel.

Főleg azzal, hogy elképesztő nézettséget produkált ez utóbbi esemény. Néhány perc leforgása alatt az Ustream nézettsége 65 ezerről 100 ezerre nőtt és még ennél magasabb számokat is produkált az érdeklődés heve. Ennek lemérését főként az tette lehetővé, hogy a nézők nagy része eleget tett a kérésnek, hogy a Twitteres #newmoonpremiere hashtag alatt írjon a kismadaras mikroblogba. A nagy minta miatt az oldal egyik legnagyobb témájává nőtte ki magát ez a topic.

A film körüli hisztéria ilyen módon történő levezetése mindenképpen kifizetődő a készítőknek a tengeren túlon. De mi a helyzet Magyarországon?

A film hivatalos forglamazója, az SPI még mindig az  előző részt és annak DVD-jét promotálja. A film hivatalos magyar rajongói oldala kifejezetten informatív, bár felépítésében időnként átláthatatlan.  Érdekes információ lehet, hogy a másik zenetévé egyik műsora például tematikus számmal jelentkezik az új filmet promotálandó, november 18-án, szerdán. Ezen kívül más, magyar mediális kereteken belül történő marketingről nem esik szó. Természetesen van a mozi-, tv-, rádióreklám, esetleg néhány banner, de nálunk a webes közösségi oldal kevéssé kerül megszólításra tudatosan a film marketingosztálya által.


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.