T-Mobile Flotta

isite

T-Mobile FlottaCikkünk főszereplője egy kisvállalkozás, aki optimalizálni szerette volna telefonos távközlési kiadásait. Tekintettel arra, hogy viszonylag magas a munkatársak közötti beszélgetések száma elérkezettnek látta az időt, hogy olyan csomagot válasszon, amelyben a munkatársak ingyenesen hívhatják egymást. Talán nem egyedi ez az eset. A szóban forgó cég a legnagyobb hazai mobilszolgáltatóval a T-Mobile-lal szerződött le. Bár ne tette volna..
Miért?

A kálvária akkor kezdődött el, amikor cégünk, (nevezzük Költséghatékony Kft.-nek) szerződése a szóban forgó mobilszolgáltatóval a szerződés lejáratához közeledett. Kiderült ugyanis, hogy a T-Mobilenál minél hűségesebb az ügyfél, annál többet fizet. Ugye mindenki számára ismerős a hűségszerződés, amelyért cserében a távközlési szolgáltató kedvezményeket ad.

Nadebár a T-Mobile-nál ez úgy működik, hogy ha valaki 1 hónapja hűséges akkor könnyedén elengedik, amennyiben azonban több éve rendszeresen határidőre fizeti az ügyfél a számlákat, abban az esetben a „T” jól megbünteti az ügyfelet.

Íme a T-Mobile saját kezű számítása:
t-Mobile Flotta számítás

Ebből mint látható, ha egy hónappal a szerződés lejárata előtt kíván egy üzleti partner szerződést módosítani, esetlegesen kilépni a T-Mobile hálózatból szép kis „lelépési” summát akaszt le a szolgáltató, nem elírás: bruttó 3.102.000 Forinttal bünteti a T-Mobile a hűséges ügyfelét.

Hogyan kalkulálja ezt a szolgáltató? Természetesen kifordítva, azaz minél többet vette igénybe az ügyfele a szolgáltatást, annál több kedvezmény is járt neki, ha pedig idő előtt (akár 1 nappal) „lép” le, akkor visszamenőleg az összes kedvezményt meg kell fizetnie. Érdekes hozzáállás mondhatnánk, de csak lejár az a tetves hűségidő ugye?

A válasz: nem. Ugyanis ha nem dátumra
pontosan egy hónapra a szerződést megelőzően szakítunk, akkor automatikus hosszabbodik a T-Mobile hűségrabiga.

Modern kori rabszolgasors á lá T-Mobile. Vigyázzon minden kis és közepes vállalkozás mielőtt a T-Mobile Magyarország mellett dönt, de mindenképpen nézesse át ügyvéddel a szerződését, mert van benne jó néhány buktató. Aki pedig el szeretné kerülni az ilyen jellegű kellemetlenségeket válasszon más szolgáltatót.

Megjegyzés:
Az isite.hu 2003 óta független elemzőként szemléli a távközlési szolgáltatók árait és szolgáltatási feltételeit. Sosem szoktunk egyetlen szolgáltatót sem ajánlani, de amikor ilyen jellegű szerződési feltételekkel találkozunk, arra felhívjuk minden lehetséges eszközzel a vásárlók figyelmét, mert szeretnénk elkerülni, hogy bármely felhasználó: legyen az magánszemély vagy vállalkozás olyan csapdába essen, amelyből nehezen tud szabadulni.


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.