Az 50 legtöbbet csivitelt márka

balzso

http://twitter.com/A Twitter növekvő népszerűsége, kereshetősége és SEO-ban betöltött szerepe miatt nem mindegy, hogy egy adott márkanév hányszor szerepel a kismadaras mikroblog felhasználóinak csivitjeiben. A TweetedBrands segítségével naprakész infókat kaphatunk arról, hogy az elmúlt 24 órában mely brandek jelentek meg legtöbbször a hozzászólásokban.

Természetesen maga a Twitter vezeti a toplistát 212274 említéssel a mai napon. Az első 10 helyezett pedig nagyrészt a szélessáv valamely alkalmazása, leszámítva a harmadik helyezett iPhone-t, de annak is köze van mindkettőhöz. A sorrendben van ráció, hiszen várhatóan leginkább az interneten, (pl.: YouTube-on ) talált dolgokat, osztja meg a felhasználó mikroblogján és nem azt, hogy hol tankolt (utalás az 48. helyen álló Shell-re).

A Top 10-ben található FOX és a BBC mellett a Disney és a CNN is sok említéssel rendelkezik a médiabirodalmak közül. Várhatóan a TV-s és internetes hírek, műsorok, videók miatt kerülnek ilyen gyakran szóba ezek a cégek. Az egyes márkákra kattintva a brandet emlegető bejegyzések találati  listáját  kapjuk, amit a search.twitter.com nevű, Google-höz hasonló kínézettel bíró twitterkereső  szolgáltatás biztosít. Így azt is megtekinthetjük, hogy ki, hol és mikor emlegette listán szereplő cégeket (vagy azok tulajdonosainak felmenőit, metaforikus értelemben).

Álljon itt a teljes lista az elmúlt 24 óra leggyakrabban emlegetett márkáiról:

http://www.tweetedbrands.com/

 

Persze az ilyen oldalakhoz hasonlóan, a TweetedBrands sem tekinthető hivatalos forrásnak a Twitter felhasználóinak szokásaival kapcsolatban. Ugyanakkor egy szimpla és gyors módot kínál arra, hogy az érdeklődők lássák, hogy mi kavarja fel az álllóvizet, és talán egy egészséges versengésre is módot adhat a cégek között, akik emiatt nagyobb odafigyeléssel viseltetnek a  Twitter iránt a jövőben.

A közösségi média ilyetén elemzéséhez az angol nyelvű Mashable site “HOW TO: Measure Social Media ROI”című cikke szolgálhat segítségül.


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.