Zavaros ügyek a Média Hungary körül

isite
A Média Hungary rendezvény szervezője annak ellenére hirdette meg a 2010-es konferenciát, hogy nem volt még szerződése sem a helyszínként megjelölt Club Tihannyal - közölte Szűcs Ákos, a Club Tihany Zrt. vezérigazgatója szerdán.
A Média Hungária Bt. évek óta szervezi a magyar sajtó több napos találkozóját a Club Tihanyban. "Csakhogy a Média Hungária Bt. és annak vezetője, Csermely Ákos, visszaélve a résztvevők tekintélyével és médiabeli súlyával - annak ellenére, hogy elég magas részvételi díjat már beszedett - igen felelőtlenül nem kötött szerződést a rendezvényre. Annak ellenére hirdette meg az idei találkozót, hogy tudta, nincs még szerződése és arra az időre más már leszerződött a Club Tihannyal" - írta Szűcs Ákos.

Csermely Ákos szervező szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a hétvégéig még minden rendben volt, ám hirtelen kapott egy levelet a szálló igazgatójától arról, hogy az adott időpontra korábban már valaki lefoglalta a teljes komplexumot, a Media Hungaryt pedig így nem tudják megtartani a Club Tihanyban az, hogy volt-e hivatalos szerződése a Média Hungária Bt.-nek nem lehet tudni, mindenesetre az sokat elárul, hogy Csermely Ákos a Bt. képviselője mindössze egy elektronikus levélre hivatkozik, amely szerint a Club Tihany eláll a "szerződés"-től.

A Club Tihany igazgatója ezzel együtt egyeztetést ajánlott fel hajlandó lenne "bizonyos feltételek mellett" mégis visszaadni a médiakonferenciának a helyszínt. Csermely Ákos azonban ezt nem fogadta el és új helyszínt keresett a rendezvénynek, így hagyományoktól eltérően idén a konferenciát a balatonfüredi Balaton Szabadidő és Konferencia Központban tartja meg a Betéti Társaság. Erről időben értesíteni is fognak mindenkit, akit érint. A komplexum illetékeseivel már megállapodtak és a szerződések aláírása is zajlik egy héttel a rendezvény elindítása előtt...

Időközben kiderült az is, hogy a General Média Kft. volt az a cég, amely a helyszínt kibérelte a  Média Hungária Bt. elől. Akárhogyan is történt ez az egész méltatlan egy ilyen kaliberű rendezvényhez és a konferencia hitelességét valamint a szervezők hozzáértését is megkérdőjelezi. Az, hogy a háttérben mi is történt csak sejteni lehet, állást ez ügyben nem foglalnák, pusztán közöljük a Club Tihany Zrt. hivatalos közleményét:

"Az idei Média Hungary konferenciával kapcsolatban egy mai budapesti sajtótájékoztatón több olyan állítást fogalmazott meg a főszervező és az őt képviselő ügyvéd, amelyek nem felelnek meg a valóságnak.

1.        Csermely Ákos állításával szemben a Club Tihany Zrt. részéről soha nem történt szerződésbontás, mivel nem volt szerződés. Ennek ellenére a Csermely Ákos Úrnak 2010. május 10-én elküldött levélből egyértelműen kiderül, hogy az első pillanattól kezdve a megegyezésre törekedtünk; arra, hogy a Club Tihany Zrt.-vel hivatalos, cégszerű szerződést kötött megrendelő és a Média Hungary-t szervező cég üzleti érdekei lehetőleg egymásra tekintettel érvényesüljenek.


2.        Az 1-es pontban megfogalmazottaknak megfelelően, már a május 10-i e-mail előtt felvettem a kapcsolatot Csermely Ákos Úrral, személyes találkozót kezdeményeztem, amit a levélben is megerősítettem. Csermely Ákos Úr a személyes találkozótól mereven elzárkózott, minimális kompromisszumkészséget sem tanúsított.


3.        Csermely Ákos Úr valótlant állított, az első pillanattól kezdve pontosan tudta, hogy melyik az a cég, amelynek hónapokkal korábban szerződése volt a Club Tihany Zrt.-vel, amely szerződés kizárja a Média Hungary megrendezését a Club Tihanyban. Az adott cég tulajdonosát, ügyvezetőjét Csermely Ákos Úr évek óta ismeri.


4.        Határozottan visszautasítjuk Csermely Ákos utalását, amely a  vegyes érzéseket keltő  egyeztetési javaslatra vonatkozott. Csermely Ákos egyezségi javaslatot nem kapott, olyat ugyanis a felek nem fogalmaztak meg. A Club Tihany, valamint a vele szerződéssel rendelkező fél szándéka ugyanis közös megállapodás létrehozása volt. Csermely Ákos ennek felvetésére is kifejezetten agresszívan reagált.


5.        Határozottan visszautasítjuk Csermely Ákos rágalmazással felérő utalását, amely szerint az elmúlt napokban a szervezők politikai jellegű fenyegetéseket kaptak. Csermely Ákos ezen állítása nyilvánvalóan rosszhiszemű, és az érintett felek lejáratására irányul, amelynek súlyos jogi következményei lehetnek.


6.        Végezetül szeretnénk leszögezni, hogy akárcsak az elmúlt években, most is megállapodásra törekedtünk, annak ellenére, hogy a szervezők magatartása már korábban is sok kívánnivalót hagyott maga után. Csermely Ákos és a szervezést végző társaság részéről az egyeztetés módja, a kommunikációban szereplő ferdítések, a fizetési készség hiányosságai nem feleltek meg annak a színvonalnak, amely az ilyen jellegű gazdasági kapcsolatban elvárható volna.
Club Tihany Zrt."


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.