A Wikipédia logójának másik oldala

balzso

WikipédiaWikipédia, a világ első, internetezők szerkesztette enciklopédiája az egyetlen szolgáltatás a világhálón, amelyik megmutatja a logóját minden oldalról, .

A Wikipédia készítői márciusban sok változást jelentettek be, többek között egy nagyobb léptékű újratatarozást az oldal kinézete terén, főként azért, hogy ezzel is több felhasználót csábítsanak oldalukhoz.

Moka Pantages, a  WikiMedia Alapítvány szóvivője szerint az új logó és az oldal új kinézete a résztvevők számának növelése mellett az enciklopédia minőségének javítását is szolgálja.

Wikipédia 

WikiMedia blogja szerint a Wikipédia jól ismert logója egy 2003-as versenyen születetett meg, melynek célja az on-line enciklopédia logójának elkészítése volt. A győzelem után azonban még sokat kellett szerkeszteni az oldalt szimbolizáló képen. A felhasználók több hibát is felfedeztek, de ezek retusálása csak lassan kezdődött meg. Egy éve láttak neki egy nagy felbontású, a korábbi tipográfiai hibákat kiküszöbölő kép létrehozásának, mely nagyszerű alkalmat kínált a kép 3D-s, vagyis minden oldalt tartalmazó változatának elkészítésére. Ezen erőfeszítések kapcsán 52 új, eddig soha nem látott kirakósdarab került a Wikipédia különbözű írásmódok betűjeleiből összálló puzzle-gömböt ábrázoló logójába.

Az új logó több nyelv írásjeleit tartalmazza, bár a korábbi Klingon-írás kimaradt, és a Linux nyílt forráskódú Libertine betűtípusát használja, hogy a logó lokális változatainak elkészítésére mód nyíljon.


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.