Goliat újratöltve

isite

góliát kereső

Hajdanán kezdő interntetező koromban két keresőt használtam a Heurékát és a Góliátot. Az elsőt korábban találtam a Góliát pedig jobb volt abban az időszakban, amikor a Google Magyarországon szinte ismeretlen név volt. Ráadásul a Góliát anno vezető magyar portálak: az index.hu és az origo.hu belső kereső motorjaként is működött egy ideig. Rengeteg információ gyűlt össze az akkori fejlesztő csapatban.

Később személyesen is megismerkedtem a Góliát egyik ötletadó gazdájával Hódi Imrével, aki például az isite.hu indulásakor segítséget adott olyan cikkek megírásához, mint a népszerű mire keres a magyar. A valóságshowk első időszaka volt, mire is kerestek volna ;) Mint az új "reality Szuperhősökre". A cikkünk olyan népszerű lett, hogy az akkori "bulvárhiradó" (?talán a Fókusz?) esti adásába is bekerült a "Mire keres a magyar cikkünk"

Érdekes korszak volt, sok víz lefolyt azóta a Dunán és most a Góliát is újraindult, igaz egyelőre még az új felület a Google keresőmotorját használja, de vannak tervek, hogy mik ezek a tervek?

Hódi Imre, a goliat egyik alapítója szerint „A 2012-es év három fő célt adott számunkra. Első, hogy újra hasznos és ténylegesen értékes linkgyűjteménnyel szolgálhassunk. Ez a linkgyűjtemény ad egy olyan stabil alapot, amire a következő fejlesztések – spider, engine - épülhetnek. A másik, hasonlóan fontos cél, hogy visszajelzéseket kapjunk, mit hiányolnak ma a magyar felhasználók az internetes/webes szabadszavas keresőkben. A harmadik, előre elhatározott célunk, hogy magyar innovációval, a korábbi, közel 12 éves kereső-technológiai tapasztalatunkat kamatoztatva megvalósítsunk új, a mai internetes keretekre – technológia/felhasználók/tartalom szolgáltatók/média szempontokra – épített szolgáltatásokat.”
A magyar tulajdonosok ígérik, „nem veszítettünk, csak pihentünk picit”.

Egy jó magyar kereső, akár "részkereső" azaz témaspecifikus vagy akár egy a Googlere épülű mashup szolgáltatás minden bizonnyal felbolygatná a hazai kereső és reklámpiacot. Ehhez minden tapasztalat megvan a korábbi alapítók kezében, reméljük az új portál meg is adja ehhez a kellő löketet...


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.