Miért fájó a szörcs csúsztatása?

isite
Muszáj erről írni, bár eddig nem sokat foglalkoztunk a "magyar kereső" témakörrel. Minek is foglalkoztunk volna vele, ha nem hiszünk benne. Nem hiszünk benne, mert kicsi a hazai  kereső piac, erős és jó szolgáltatást nyújt magyar nyelvre a Világ egyik legismertebb márkája nagy meglepetések és lehetőségek nem rejlenek egy tisztán magyar nyelvű keresőszolgáltatásban. A kis magyar csodák pannon pumától az anim gifekig hamar el szoktak múlni,/bukni, így lesz ez a szörccsel és társaival is. A cikk apropóját ez a nyílt levél valamint az erre adott válasz adta. Ez az egész így gáz.

Elsősorban pedig azért gáz, mert elveszítette a teljes projekt a hitelességét még abban az esetben is, ha lettek volna benne jó dolgok, egyedi ötletek, jövőbelátó megvalósítások. IIyen hozzáállással - ha hinni lehet ennek a magánlevelezésnek a valódiságában - nem lehet projektet megkezdeni, végigvinni, pláne ha a fél szakma már az indulástól kezdve kételkedett a saját keresőmotor létében (leszámítva néhány megmondó embert, akinek vajmi kevés köze van az internetes technológiákhoz). Ez így kérem nem hiteles. Keresőnél pedig a hitelesség, függetlenség mindenek felett áll. Mert üzleti érdekből vezérelt kis magyar kereső torzítani fog, nem ad releváns eredményeket, hanem a felhasználók arcába tol valamilyen rissz-rossz találati eredményt, ez már önmagában is a "magyar kereső" halála. A szörcs buktája előrevetíti a többi kereső sorsát is, nem csak ő fog ebbe a története belebukni, hanem magával rántja a többi hasonló projektet is.

Rossz fényt vet ez a történet azon szakmabeliekre is, akik eddig támogatták, adták a nevüket a szörcs nevű projekthez, hiszen vagy át lettek verve (ez esetben a hozzáértésük kérdőjelezhető meg) vagy pedig tudtak róla, de elhallgatták a tényeket némi rövidtávú hírnév vagy egyéb nyereség reményében.

Marad nekünk a jól bevált Google, amelynek üzleti érdeke tiszta, a keresési algoritmusa viszonylag feltérképezhető és nagysága okán piac semleges a piciny hazai online média környezetben. Menjünk is tovább, mintha semmi sem történt volna, mert valójában nincs botrány, nincs felháborodás, csak helyére kerültek a dolgok ;)tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.