Miért rossz a Google Plus?

isite

Google Plus nem szeretlekEgyre inkább az az érzésem, hogy a Google Plus a Google Buzz sorsára fog jutni. Bár kezdetben lelkes voltam, kezdem elveszteni a hitem a Google új közösségi szolgáltatásában. Mert jól indult más akart lenni, mint a Facebook, jó ötlet volt a "körök" alkalmazás is, de egyre inkább erőszakossá kezd válni. Jó lett volna egy csendes sziget, ahol ki vannak zárva az érdektelen meghívok üzenőfalra tolása. Az sem érdekelt sosem ki mivel játszik, köszönöm nem kérnék az automatikus értesítőkből. Szerettem volna szakmai vagy az átalam érdekesnek tartott emberek követésére használni, de ez így nem fog menni.

Nem kellene ugyanis a Facebook erőszakos marketing politikáját követni, hiszen a váltók, akik megcsömörlöttek a Fb haszontalan információáramlásán, pont valami mást kerestek volna. Egy olyan közösségi teret, ahol nem a trendeket követik, hanem a saját ízlésüket, hozzájuk közel álló emberek gondolatait követnék. Nem kell ugyanis minden tartalom egy helyen. Ha receptet keresek arra vannak remek oldalak, ha ingatlant szeretnék eladni vagy kiadni vannak remek helyek, ha híreket olvasnék, köszönöm megtalálom azt, ami engem érdekel. Főképpen pedig nem szeretnék mások levelezésében túrkálni, mert a közösségi média lassan erről szól. E-mail helyett használják sokan, bután megosztanak magukról mindent és később nincs vissza út. Ennyi erővel írja ki mindeki saját e-mail postafiókjának jelszavát. De most komolyan erről szólna a közösségi média? Szerintem nem. 

Bár világ életemben nem tudtam magam rávenni a a twitterre, mégis azt gondolom, hogy a pár soros üzenőfal, amit a twitter nyújt a legjobb közösségi média alkalmazás a mai napig. Csak éppen a többség, ahogy jó magam sem - egy heavy user - nem talált rá íz ízére. Pedig jobb, mint a Facebook, vagy az erőszakosan a Fb-ot copyzó Google Plus... Sajnálom, de úgy látom a Google ezzel a szolgáltatással rossz irányba halad. Pedig milyen jól megélt eddig a tartalom szétosztásból. Miért akarja a tartalmat bezsebelni? Akkor amikor szinte minden ugyis csak rajta keresztül érhető el.... Vissza a gyökerekhez! Én nem vártam volna többet a Google Plustól mint egy szexi twittert, a Google pedig többet lát ebben, de mégsem sikeres, nem kéne ezt átgondolni? Nem erőszakosan a képünkbe tolni mindent?

Nagy volt a felzúdulás a Buzz kapcsán, hogy a mamut megöli a szerethető twittert, de gyakorlatilag a Google Plus hosszú távon az összes tartalmat ki akarja nyírni. Olyan irányba halad, mint a Facebook, azaz aki tartalomszolgáltató háromszor meggondolja, hogy érdemes-e ilyenhez csatlakozni és ha korábban azt írtam a Facebook mára nem hoz annyit, mint amennyit elvisz, ez még inkább igaz a Google Plusra... 

Ráadásul amennyire az elején a Google Plus szexi volt a korai befogadók körében, mára kezdi a báját elveszíteni, nem másért, mint ugyanolyan akar lenni, mint  a Facebook vírus.

Márpedig ez a pénzről szól. A hirdetők csak most kezdenek rájönni arra, hogy a Facebook user gyűjtés semmit sem ér, azaz ablakon kidobott pénz (költenék inkább adwords hirdetésre). Ha a Google Plus a Facebook mintáját követi, akkor ez egy újabb megerősítés lesz arra, hogy jópofa dolog a közösségi média, de pénzt inkább hatékony oldalakon érdemes elkölteni...


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.