Ex-blokkoló böngésző-bővítmény

balzso

exblockKapcsolatok jönnek, kapcsolatok mennek, néha nyomot hagynak az ember lelkében, néha nem. Néha fáj, néha nem annyira, időnként jobb lenne soha nem látni / hallani róla etc. Ha már az életből nem lehet (vagy nem ajánlatos a Btk. szerint) kitörölni a Másikat, legalább interneten legyen letiltva. Ebben segíthet az Ex-Blocker.

Mi is ez az Ex-Blocker? Egy böngésző bővítmény (másnéven add-on, plugin, extension, kiegészítő, kiterjesztés), ami elrejti az elfeledni kívánt kedves bizonyos aktivitásait, amit a felhasználó előre megjelölt. A szolgáltatás honlapján, ahonnan a kiegészítést lehet beszerezni, meg lehet adni a blokkolni kívánt személy nevét, blogoldalának, Facebook-profiljának címét, Twitteres felhasználónevét. Ezek után lehet letölteni az általában használt internettallózóval kompatibilis kiterjesztést.

Ex-blocker 

Miután aktivizálódott a letöltött plugin, a fent említett oldalak valamelyikének tallózása során a következő üzenet jelenik meg: Ex blocked! E cikk írásakor az oldal számlálója szerint 2950 ex-et blokkoltak a szolgáltatással.

exblock 

A kiegészítés készítői úgy tűnik jobban kedvelik a Firefox-ot és a Chrome-ot, mivel az oldal ezeket külön kezeli még a többi böngészőt (például a Safarit vagy az Internet Explorer-t) az "Other" szekcióban ajánlja fel.

Lehetséges, hogy (közhelyes kifejezéssel élve) "napjaink elfoglalt emberének" arra sincs ideje, hogy törölje volt kedvesét Facebook-ról, bár kétlem. Véleményem szerint egy sekélyes szolgáltatás jött az Ex-Blockerrel létre, ami leginkább a közösségi média és a szélessáv élettel vont párhuzamának paradox és igaztalan hype-ját tűnik tovább erősíteni.


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.