A Twitter a legnépszerűbb angol szó

balzso

Twitter szélessáv
Amígy a Twitter várhatóan elfoglalja az előkelő második helyet a Bing kereső 2009-ben legtöbbet keresett témái-összeállításban, addig is egy, valamivel fontosabb  megmérettésen viszont győzedelmeskedik: ugyanis a teljes angol nyelv egyik legnépszerűbb szavának kiáltották ki a kismadaras mikroblog nevét 2009-ben.

A Global Language Monitor (kb.: Globális Nyelvfigyelő), ami a nyelv trendjeit kutatja, újfent kiadta éves összeállítását a legnépszerűbb, angol nyelven írt szavaknak és kifejezéseknek. 2008-ban ugyanezen lista tetején a "change", vagyis a változás állt (Barack Obama választási kapányára utalva). Azonban Obama mantrája idén a 2009-es év 140 karakteres szenzációja, a Twitter miatt került le a dobogóról.

A GLM (Global Language Monitor) összeállításának élén landolt szavak listája nem meglepő, főleg ha az angol névelő kiesik a monitorozás alól. A Twitterre irányuló állandó figyelem már az angol lexikonokba is beutalta a szolgáltatást. A maga mögé utasított szavak között olyanok szerepelnek, mint Obama (2. hely), H1N1 (3. hely), Stimulus (4. hely) [800 millió dolláros segélycsomag az USA gazdaságának a válságból való kilábaláshoz], és Vampire (5. hely) [vámpír, főként a Twilight és az Engedj be! című filmek/könyvek miatt állhat középpontban].

Az első helyezett kifejezés megtisztelő címét a "king of pop" ("a pop királya") szókapcsolat nyerte el, ami a nemrég elhunyt Michael Jackson előtt tiszteleg. Várhatóan e fogalmak benne lesznek a  Bing listájában is. Ugyanakkor Barack Obama 2009-ben is a legtöbbet emlegetett név angol nyelven, megelőzve Michael Jacksont.

Végezetül érdemes megemlíteni, hogy makroszinten a közösségi média ereje is meglátszik az angolban. Ugyanis, míg a legnépszerűbb angol szó a Twitter, addig az Oxford Szótár "Az Év szava", megtisztelő címét egy Facebookal kapcsolatos kifejezés, az "unfriend" ("barátlanítás": korábban ismerősként jelölt felhasználó törlése, ismeretségének elutasítása) nyerte el.


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.