Google: Hasonló képek keresője

balzso

http://www.googlelabs.com/Idén áprilisban a Google újraindítottaGoogle Labst, s cég kísérleteinek gyűjtőhelyét. Újraindulásakor a Labs egy érdekes próbaidős szolgáltatással egészítette ki a Google képkeresőjét: Similar Images-zel, vagyis a hasonló képek keresőjével.

A "similar images" képi felismerő technológiák alkalmazásával segíti a keresési találtok szűrését. Ha például a felhasználónak megtetszik egy kép, amin éppen Jessica Biel látható bikiniben és más, hasonló fotót keresne, a hasonló képek keresője segítségével szűkíteheti a találatok körét és ezáltal könnyebben rátalálhat egy áhított hasonló fényképre.

A szolgáltatás fél évig csupán a "Laborban" volt elérhető. A Google viszont nemrég bejelentette, hogy a Képkereső szolgáltatásának ezentúl szerves része lesz a Similar Images.

http://similar-images.googlelabs.com/images?tprev=%2Fimages%3Fq%3Djessica%2Bbiel%26hl%3Den%26ndsp%3D21&prevtype=text&q=jessica+biel&prev=%2Fimages%3Fq%3Djessica%2Bbiel%26hl%3Den%26ndsp%3D21&qtype=similar&tbnid=cu5bh8qQYE2CtM&ndsp=21&prev=/images%3Fq%3Djessica%2Bbiel%26hl%3Den%26ndsp%3D21&tprev=/images%3Fq%3Djessica%2Bbiel%26hl%3Den%26ndsp%3D21&prevtype=landing

Tehát csak idő kérdése volt, hogy ez a kreatív ötlet a hivatalos képkeresés részévé váljon. Segítségével tényleg sok érdekes képet lehet megtalálni és nem kell a kereséskor zajként jelentkező egyéként érdektelen image-eket kerülgetni.  Reménykedjünk benne, hogy a Labs sok más hasznos és kreatív szolgáltatása is idővel beépül a "kánonba."


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.