Film Fresh - Filmstúdiók és a szélessáv

balzso


Egy röpke évtized kellett csupán, hogy a filmstúdiók egy része megbarátkozzon napjaink legnépszerűbb filmes formátumával, a Divx kodekkel tömörített videóval. Ugyanis a Film Fresh nevű oldal egészestés filmek letöltését ajánlja elég jó áron. E videók nem csak számítógépen játszhatók le, hanem kiírhatók DVD-re és megtekinthetők Divx-képes asztali lejátszókon is. Sajnálatos módon a szolgáltatás csak az Egyesült Államokban elérhető.

Egy film letöltéséhez  meg kell látogatni a Film Fresh oldalát, kiválasztani egy mozgóképet, és 10$ körüli áron megvásárolni. Az még médialejátszót is segít találni, ha esetleg nem rendelkezne ilyennel a kedves felhasználó. Ezek után már csak hátra kell dőlni és élvezni a szélessáv és a digitális világ ezen áldását. Amit még fontos megemlíteni: a letöltött film nem kölcsönzött, hanem a felhasználó tulajdonává lesz a tranzakció után.

http://www.filmfresh.com/

 

A különbség az Amazon és az iTunes hasonló (ún. on demand) szolgáltatásához képest, hogy a filmet nem az adott oldalról kell streamelni, hanem valamely optikai adathordozóra (CD, DVD, Blu-ray) is kimenthető, így a tévéképernyőre csatlakoztatott lejátszóval is megtekinthető. De persze a pendrive-ra való átvitel sem tiltott.

Körülbelül 200 millió Divx-képes berendezés üzemel a világban a Play Station 3-tól kezdve a DVD lejtászókig.  Az oldalon 6 lejátszót lehet regisztrálni a számítógépen kívül és egy film többszötris letölthető, így azoknak sincs okuk panaszra, akik gyakran elhagyják a lemezeiket. 

Eddig a Film Fresh-sel szerződében álló filmgyárak Paramount Pictures, Warner Bros., Lionsgate és a Sony. Tehát csupán a Universal és a Disney nem csatlakozott még az oldalhoz a nagyok közül. A kínálatban tehát nemlehet csalódni: A "Vasember"-től kedve a frissebb "Watchmen - Az őrzők"-ig, a független filmektől a klasszikusokig (Keresztapa) sokminden megtalálhatü. Sőt rebesgetik, hogy az újabb megaprodukciók, az új Potter-film a DVD megjelenéssel egyidőben lesznek e szolgáltatáson is elérhetőek.

Mint feljebb olvasható, a szolgáltatás szintén csupán az Amerikai Egyesült Államok lakó számára elérhető. Ugyanakkor az oldal már felvázolni látszik egy új irányt, amit a filmforgalmazóknak érdemes követni.


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.