Facebook idővonal: második szög a koporsóba

isite

FacebookMától a céges oldalak (Facebook Pages) automatikusan átalakultak idővonalassá. Kérte, nem kérte a felhasználó, a bérlője a Facebook aloldalnak. Amelyik felhasználó pedig véletlen rákattint nem igen van  visszaút a régi féle hagyományos Facebook adatlapnak. A Facebook idővonal lassú, áttekinthetetlen  és használhatatlan a korábbi adatlaphoz képest. Vajon készült-e felmérés a Facebook részéről mennyire elfogadott, hasznos ez az új megjelenés, amelyre új logika alapján rakja be a régebbi vagy aktuális üzeneteket. Nem kellett volna! Ez így nem lesz jó, miért?

A lassúságon gondolom idővel lehet javítani, a használhatóságon már kevésbé. A Facebook pages ismertebb magyar nevén céges adatlapok mára semmi hasznot nem hoznak az oldal karbantartójának. Mégis sok nagy céget, multinacionális vállalatokat, még az informatikai szektorban működőket is folyamatosan húznak le az ügynökségek. Még mindig trend a likeok gyűjtése. Vajon készül statisztika, mennyi valós ügyfél, potenciális vásárló érkezik a Facebookról? Szerintem nem. 

Megmosolyogtató, hogy pl. egy vezető távközlési cég, mint az Invitel, 2012 márciusában is a Facebookon kampányol. A bankokról nem is beszélve, akik óriás plakátokon hirdetik saját szolgáltatásaik helyett a Facebookot. Hozzáértő szakmai közönség ezen kampányokon szerintem nevet, másik szeme meg sír az ablakon kidobott kampánypénzek miatt.

No és akkor térjünk vissza miért csak a második szög? Az első szeg a folyamatos interakció volt, amellyel a céges Facebook adatlapokról esetleg érkező látogatókra lenullázta a Facebook, a második, pedig az idővonal, mert aki esetleg véletlen mégis rálelt eddig arra a bizonyos Facebook Page-re mostantól már az sem lesz látogató. Valószínűleg ez is volt a Facebook célja, amivel lehet rövidtávon több bevételt ér el, hosszútávon azonban saját magát temeti el...


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.