Még olcsóbb ADSL

Sera Balint

A Nemzeti Hírközlési Hatóság a jelenlegieknél 25%-kal olcsóbb árakat kényszerítene a nagy szolgáltatókra. Az eddig jelentéktelen mértékű hurokátengedés belendülhet.


Tegnapi hír, hogy az NHH közzétette az árakat szabályozó határozat piszkozatát (tervezetét), amiben a jelenleginél negyedével alacsonyabb árakra kötelezték a jelentős erejű szolgáltatókat. A hurokátengedéses ajánlatok ugyanis az elmúlt két évben minden erőfeszítésük ellenére sem akarnak elterjedni, pedig egyre nyomottabb lesz az áruk, és egyes országokban, például Angliában, komoly szerepük van.
Nem tudom, miért maradt nálunk jelentéktelen, hiszen az ára már tavaly is versenyképesnek tűnt a többi szolgáltatással (a nagykereskedelmi csomagokkal), például a GTS-Datanet „Yo! neked” (ez vicces?) csomagjai hurokátengedésesek, az áruk alacsonyabb, mint az átlag ADSL+telefonelőfizetési díj, mégse hallottam arról, hogy sikeres kísérlet lenne. Valószínűleg azért, mert amikor beindult, még egyáltalán nem volt előfizetés nélküli ADSL, így a hurokátengedést ennek a helyettesítéseként propagálták. Mint köztudott, azóta ugyan megjelent az előfizetés nélküli ADSL, szintén NHH-nyomás hatására, noha alig olcsóbban, mint az előfizetéses.
Én már egy ideje állandóan azt mantrázom, hogy nem az árak számítanak, de hátha.


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.