Ingyenes MobileMe szinkronizáció I.

Sera Balint

Az Apple tegnap bejelentette a még olcsóbb, még jobb iPhone mellett az évi 100 dollárért elérhető MobileMe-t, amivel több készüléken tarthatjuk frissen az adatainkat. Nekem már egy éve ingyenes MobileMe-m van. Megmutatom, hogyan.

A MobileMe szinkronban tartja a levelezésünket, a névjegyeinket, a naptárunkat – valamint néhány kevésbé lényeges dolgot: fájlokat és képeket. Mivel azonban elég borsos ára van, elárulom, hogyan oldottam meg eddig, hogy több gépen is mindig szinkronban legyenek az adataim.
1. levelek
A levelekkel egyszerű dolgunk van, minden kliensen (mac-ek, pc-k esetleg pda-k) IMAP-ot kell használni. Ez a protokoll gondoskodik róla, hogy minden változtatás megjelenjen minden kliensen, ahonnan használjuk. Ha a jelenlegi szolgáltatója nem nyújt ilyet, váltson (és a mostaniról irányítsa át az újra a leveleit, ez még freemailben is megoldható). Mondjuk gmail-re, ami az egyik legjobb.
2. névjegyek és naptár
Remek ingyenes szinkronizáló megoldás a Plaxo (plaxo.com). Regisztráció után akár Mac-ekről (iCal, Adressbook), akár PC-ről (csak Outlook naptárat és névjegyeket) kezdhetünk szinkronizálni, az online felület mellett ugyanis mindegyik platformhoz jár natív kliens is, ami minden változást azonnal szinkronizál a távoli szerverrel, így minden platformon mindig automatikusan a legfrissebb adatokkal dolgozhatunk. És akárcsak a MobieMe esetében, ha egyik gépünk sincs a kezünk ügyében, online elérhetők az adataink. Sajna a Plaxo mobilos verziója fizetős, de én szerencsére a Mac beépített szinkronizáló szoftverével (iSync) simán frissen tudom tartani az adatokat.
3. fájlszinkronizáció
Ez már nehezebb ügy, de holnap hosszabban kifejtem, hogyan lehet ingyen és fájdalommentesen több kliensen is szinkronban tartani a fájljainkat.

Addig is minden alternatív javaslatot örömmel fogadunk!
 


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.