Butít az Internet?

Sera Balint

Nem először látják a végítélet lovasait, de azért nem érdektelen a kérdés: vajon az agy hogyan alkalmazkodik az internethez? Elfelejt tanulni? Twitterben fogunk beszélni?

Az agyunk képes – ahogy a számítástechnikában mondják – „on-the-fly”, azaz működés közben átalakítani saját magát. Emiatt utánozhatatlan, de ezért is adhat okot aggodalomra az, hogy egyre több funkcióját veszi át az internet. Már nem emlékezünk és memorizálunk, hanem megkeressük az információt, akár térképről, akár a barátaink telefonszámáról van szó. Ráadásul az internet olyan információtöbblettel bombáz minket egyidejűleg, amit csak újfajta dekoncentrációval lehet kezelni. A világvége prófétái emiatt kárognak: amitt, hogy elveszti korábbi szerepét, sorvadni kezd. Elfelejt koncentrálni és memorizálni.
Csakhogy lehet fordítva is nézni: mi van, ha végre nem kell teljesen felesleges információkat megjegyeznünk, és az agy koncentrálhat arra, amire egyetlen számítógép se képes. Például: jelentéses és szokatlan összefüggéseket teremteni a dolgok között, vagy képzelődni, ami nélkül egyetlen találmány se volna.   
Én mindig is utáltam magolni, úgyhogy nekem az internet maga a mennyország.


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.