Búcsú a Firefox3 intelligens címsorától

Sera Balint

A Firefox legidegesítőbb funkciójának, az intelligens címsornak a beállításai nem kaptak helyet a Beállítások panelen. Azért meg lehet tőle szabadulni.

Közismert, hogy az internetezők nagy része kevés, kb. 10-20 helyet keres fel nagyjából naponta. Számukra nagy segítség a Firefox új funkciója, az intelligens címsor, mert nem kell emlékezniük a kedvenceik URL-jére, elég az oldal címét, esetleg az URL töredékét begépelniük és a címsor kiugró menüje máris felajánlja a kívánt oldalt. Az efféle intelligenciának azért vannak korlátjai: ha egyszer valamit félreütünk, mint én, a címsor ragaszkodni fog hozzá. Másrészt a haladók állandóan jönnek-mennek, oldalt fejlesztenek stb, pontosan tudják, hogy hova, és ilyenkor nagyon zavaró a sok haszontalan ajánlat, amit a könyvjelzőink közül válszt ki nekünk, ami vagy súlyosan túlterhelt, vagy teljesen elhanyagolt.
Tehát a lényeg: az intelligens címsorban írjuk be a régi trükköt: „about:config”, a megjelenő figyelmeztetést fogadjuk meg (óvatosak leszünk), és keressük meg a browser.urlbar.matchOnlyTyped paramétert (a felső sorban van egy szűrő) és állítsuk true-ra az értékét egy dupla kattintással. A böngésző újraindítása után máris megszabadultunk a felesleges kilóktól (a félreütésektől is), ha a Beállításoknál az Adatvédelem fül alatt töröljük a személyes adatokat (a Böngészés előzményeit). Ezentúl a Firefox nem fog a könyvelzők között keresni, amikor a címsorba gépelünk, és elfelejtette a korábbi félreütéseinket is.


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.