Az Enternet megvette az Actelt

isite

Tovább konszolidálódik a piac: Az Enternet felvásárolta az Actelt. Az Actel az elsők között lépett a RUO piacra, azaz saját, betelepülős modellel kívánta megvalósítani az internetszolgáltatást egyéni és üzleti ügyfelek felé.

Úgy tűnik azonban, hogy a RUO modell a legtöbb ISP esetén nem vált be: nemrégiben a TVnet kényszerült ADSL ügyfeleinek átadására és most az Actel az, aki nem bírta a kezdeti igen jelentős beruházási költséggel járó beruházást "kitermelni" inkább egy nagyobb, tőkeerősebb ISP-vel való egyesülés mellett döntött.

Az Actel tulajdonosa, a részben ciprusi kormányzati kézben levő CYTA cserébe 20 százalékos részesedést szerez az EnterNet Investben. A 700 millió forint értékű tranzakció egy hónapon belül lezárulhat.
Az EneterNet a vásárlással belép azon magyar szolgáltatók közé, amelyek saját infrastruktúrával szolgálják ki ügyfeleiket. Így például az EnterNet maga határozhatja meg az adat-, a hang- és a tartalomszolgáltatások műszaki megoldását és árát.

Az Actel név nem szűnik meg azonnal a tulajdonosváltást követően, az EnterNet fokozatosan igyekszik konszolidálni a vállalatot a cégcsoportba. A két vállalat egyesülése az Actel Zrt. ügyfelei részére semmilyen változással nem jár. Az EnterNet a korábban megkötött szerződés szerint biztosítja szolgáltatásait az Actel ügyfelek részére.
Az Actelt 2004-ben hozták létre azzal a céllal, hogy adatátviteli, távbeszélő, és multimédiaszolgáltatásokat nyújtson a magyar lakosság, valamint a kis- és közepes vállalatok számára.

A társaság fő tulajdonosa a CYTA (Cyprus Telecommunications Authority) Ciprus vezető távközlési vállalata. Az EnterNet cégcsoportot az EnterNet Invest Zrt. fogja össze: a csoport két tagja, az EnterNet 2001 Kft. és a Libercom Kft. több, mint 50.000 ügyfelet szolgál ki internettel és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokkal, valamint a cégcsoporthoz tartozik a Proserver márkanéven bevezetett EnterNet Szerver Kft., amely elsősorban a szerver hoszting szolgáltatások területén kíván versenybe szállni az internet szolgáltatási piacon.

Ki lesz a következő? Lassan egy kezünkön meg tudjuk számlálni azon internetszolgáltatókat, amelyek mögött nem áll komoly pénzügyi befektetői csoport. A magyar piac méreteinél fogva - véleményünk szerint - nem tud eltartani annyi internetszolgáltatót sem, amennyi ezen a piacon fennmaradt, így valószínű, hogy az idei évben további felvásárlásról számolhatunk be. A verseny egyre inkább a technológiák harca lesz: mikrohullámú, kábeltévévés és ADSL szolgáltatók fognak az ügyfelek kegyeiért küzdeni. Persze minél kevesebb internetszolgáltató van jelen a piacon, annál kevésbé várhatjuk az árak további csökkenését és nem szabad figyelmen kívül hagyni a mobil internet térhódítását sem...


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.