A kód neve: Google

isite

GoogleEgy sajtóközlemény most nyilvánossá teszünk. A Google rendszerint érdekes felhívásokat tesz közzé. Ezúttal egy programozási versenyt indított, amely igen magas közel másfél milliós jutalmat ígér a nyertesnek.

"Hatévesen már Turing-gépet programoztál? C++-ban írod a bevásárlólistádat? Élvezed a bonyolult programozási problémák megoldását és a kihívásokat? Akkor vegyél részt a Google Code Jam-en! 

A Google Code Jam egy – kifejezetten informatikusoknak és annak készülő diákoknak szóló - programozási verseny, ahol összetett algoritmikus feladatokat kell adott időn belül megoldani, szabadon választott programozási nyelven és fejlesztői környezetben.

A verseny ideje alatt, ami júliustól augusztusig tart, a résztvevők három online fordulón keresztül vetélkednek ellenfeleikkel a világ minden tájáról. A legjobb ötszáz programozó már nem a világhálón, hanem a Google irodáiban folytatja a versenyt saját régiójából – Ázsia, Ausztrália és Óceánia; Európa, Közel-Kelet és Afrika; Észak- és Dél-Amerika – származó konkurenseivel. A száz legjobb induló pedig a Google főhadiszállásán, a kaliforniai Mountain View-ban mérkőzik meg egymással, november 14-én.

Aki szeretne részt venni a Google Code Jam-en, annak június 17. és július 17. között regisztrálnia kell a http://code.google.com/codejam/contest/registration oldalon – ezután megmutathatja, hogy milyen kreatív a programozás világában.

Minden forduló 3-6 algoritmikus feladatból áll. A verseny kezdetéig mindenki letölthet gyakorló feladatokat, amelyekkel felkészülhet a versenyre, időkorlát és tét nélkül.

A verseny fordulói:

  • Selejtező: A selejtezőben három problémát kell megoldani, július 17-én éjféltől másnap éjfélig.  
  • Online fordulók: Az online fordulók, amelyeknek a végén csak az ötszáz legjobb versenyző marad állva, három részből állnak.
  • Elődöntő: Az ötszáz legtöbb pontot összegyűjtő játékos vehet részt az elődöntőben, amely különböző Google irodákban fog zajlani. Egy adott régión belül minden irodában ugyanakkor és ugyanazon a problémán dolgoznak a versenyzők.
  • Döntő: A száz legjobb versenyzőt a Google meghívja mountain view-i központjába, ahol bebizonyíthatják, hogy melyikük a legrátermettebb.

A verseny összdíjazása több mint 80 000 dollár, amit az alábbiak szerint osztanak szét:

Versenyző(k)

Díj

1. helyezett

$10,000

2. helyezett

$5000

3. helyezett

$2500

4-10. helyezett

$1500

11-30. helyezett

$1000

31-50. helyezett

$750

51-75. helyezett

$500

76-100. helyezett

$250

Ha szívesen beszélgetnél a versenyről más indulókkal, regisztrálj a google-code@googlegroups.com levelezőlistára.
"


tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ, magántanár  tanfolyam, képzés, tanfolyamkeresÕ isite toplista Hirlapom

 

Impresszum | Médiaajánlat

Főbb témáink, linkek: internet árak, sebességteszt, mi az ip címem, mobil internet árak, mezoterápia,

tanfolyamok Budapesten

Kiadja: Eduwork.hu Kft.